Osnovana dosad najozbiljnija Udruga MMA boraca: “Promijenit ćemo lice sporta!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.12.2016 12:40h Autor:

Rebney, GSP, Kennedy, Cerrone, Dillashaw i Velasquez

Georges St-Pierre, Cain Velasquez, Donald Cerrone, Tim Kennedy i T.J. Dillashaw, u suradnji s bivšim Bellatorovim čelnikom – Bjornom Rebneyjem objavili su veliku vijest koju su najavili prije nekoliko dana. Ranija nagađanja su se pokazala točnima te je na telekonferenciji pred stotinjak novinara objavljeno osnivanje Udruge MMA boraca (Mixed Martial Arts Athletes Association).

Cilj Udruge je borba za veća prava boraca koji nastupaju u vodećoj svjetskoj MMA promociji. Udrugu će voditi sami borci, dok će Rebney imati savjetodavnu ulogu. Na konferenciji se, između ostalog govorilo i o zdravstvenom osiguranju te financijskim beneficijama nakon povlačenja iz sporta.

Nagašeno je i kako na UFC-ove borce odlazi samo 8% ostvarenog profita, a Udruga si je kao cilj postavila povećanje na čak 50%.

U nastavku članka pročitajte najzanimljivije izjave s konferencije koja je potrajala više od dva sata.

“Čak ni Conoru McGregoru ne pripada dio koji zaslužuje. Ovdje smo kako bi zauzeli stav i borili se za borce koji se boje otkaza, koji se boje da će ostati slomljeni, bez osiguranja i bez zaštite”, izjavio je bivši kralj veltera – St. Pierre.

“Danas ćemo promijeniti lice sporta i cijele industrije. Ovdje smo kako bi se pobrinuli da niti jedan borac u UFC-u ne bude izostavljen. U narednim mjesecima ćemo vas upoznati s tim zaboravljenim i zanemarenim borcima. Bjorn je naš savjetnik, a borci su ti koji vode ovu stvar”, riječi su ponajboljeg borca iz srednje kategorije – Kennedyja.

“Prije nisam ništa govorio iz straha da ću dobiti otkaz ili ostati na klupi. Ja sam ovdje zbog 500 UFC-ovih boraca. Strah je i dalje prisutan, ali ovo se mora učiniti. Bojim se, još uvijek imam ugovor, kao i dogovorenu borbu”, poručio je Cerrone koji, kao i Kennedy, pred sobom ima nastup na UFC 206 eventu.

Velasquez se pak požalio kako je od pristupanja UFC-u prošao kroz sedam operacija, a jedna ga čeka i nakon UFC-a 207 na kojem će se boriti s Fabricijom Werdumom. Naglasio je i kako nije sam u ovoj priči, već da iste probleme imaju i drugi borci, a svi oni su bez mirovinskog i dugoročnog zdravstvenog osiguranja.

“Bio je ovo kukavički potez novih vlasnika koji žele što više novca pribaviti za WME-IMG. Ovi sportaši riskiraju više od ostalih sportaša na svijetu, a dobivaju mrvice. Kada je WME-IMG kupio UFC, trebali su dovesti sve borce i ispričati im se zbog tretmana kojeg su dobivali. U najuspješnijoj godini koju sam ja imao kao promotor platio sam borcima 53% od kompletne zarade”, prigovorio je na situaciju Rebney.

Iako četvoricu od pet boraca koji su pokrenuli ovu priču zastupa Creative Artists Agencija, inače glavni poslovni konkurent novih vlasnika UFC-a, Rebney ističe kako ona ne stoji iza ovog projekta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI