Osnovan novi odbor za regulaciju MMA pravila!

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.10.2015 09:27h Autor:

John McCarthy

Bivši Bellatorov zaposlenik i boksački sudac Sean Wheelock postao je predsjednik novoosnovanog odbora za pravila i propise u MMA-ju.

Odbor će se baviti najvećim problemima u MMA pravilima, kao što je "12-6" udarac laktom koji mnogi borci  u potpunosti ne razumiju. Jedan od poznatih protivnika tog pravila je i UFC-ov komentator Joe Rogan. Među članovim odbora, koje je Wheelock osobno izabrao, nalaze se poznata lica iz svijeta MMA-ja i UFC-a kao što su Randy Couture, Matt Hughes, John McCarthy, Jeremy Horn, suci Rob Hins i Kevin MacDonald, doktor David Watson, predsjednik Atletske komisije Georgije Matt Wooddruff i šef Atletske komisije Nebraske Brian Dunn.

Predsjednik ABC-a Mike Mazzuli, koji je i pokrenuo osnivanje odbora rekao je sljedeće:

"Po meni ima puno smisla da su borci uključeni i tu su zato Jeremy Horn, Couture i Hughes. Sean je savršen predstavnik. Veoma je artikuliran i odradit će odličan posao. Bit će to veoma zanimljivo."

ABC je usvojio i počeo sankcionirati borbe pod ujedninjenim pravilima 2009. Ta pravila je prva uvela Atletska komisija New Jerseya još 2000. Sada će kako stvari stoje, ta pravila konačno dobiti reviziju i u budućnosti ćemo vidjeti promjene u MMA-ju koje su nužno potrebne da bi se sport podigao na jednu novu i kvalitetniju razinu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI