Osnivač UFC-a Rorion Gracie o prodaji: Učinili su pravu stvar!

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.07.2016 10:05h Autor:

Rorion Gracie & Dana White

“Posvojili su mog sina, poslali ga na Harvard, i on sada drži Wall Street”, tako je osnivač UFC-a Rorion Gracie ukratko opisao veliki rast promocije koja je 1993. počela organizirati borilačke turnire da bi je braća Ferttia 2001. kupili za 2 milijuna dolara i nakon 15 godina rada prodali prošlog vikenda za čak 4 milijarde dolara.

“Učinili su pravu stvar. Namjera im je bila da zarade novac i u tome su uspjeli. Moramo poštovati njihovu odluku. Da sam na njihovom mjestu možda bih učinio istu stvar. Uzeli su moj revolucionarni koncept za UFC od relativno male firme, uložili puno novaca, napravili ogroman marketing i sada uživaju u plodovima rada prodajom od $4 milijarde”, rekao je Gracie.

Rorion Gracie osnovao je UFC 1993. kako bi svijetu predstavio prednosti brazilske ili Gracie jiu-jitse. Royce Gracie uspješno je predstavio stil na početnim turnirima, ali je Rorion odlučio prodati svoj udio kompanije nakon problema s UFC 4 priredbom na kojoj je meč Roycea i Dana Severna trajao predugo da bi fanovi putem PPV-a vidjeli kraj borbe uživo.

“Kada sam stvorio UFC moja namjera je bila stvoriti platformu za usporedbu različitih borilačkih vještina tako da šira publika može vidjeti koji stil je borbe je najučinkovitiji. Jiu-jitsu se bez ikakve sumnje pokazao najboljim. Do danas je svaka veća služba za javni red i sigurnost usvojila naš program, kao i svaki profesionalni borac i svatko u potrazi za pravom učinkovitošću. Moj san je postao stvarnost.

Nakon problema s UFC-om 4 moji suradnici su odlučili uvesti vremensko ograničenje, pravila i težinske kategorije, kako bi pripremili event za televiziju. Ja sam to razumio. No, ja sam UFC uvijek vidio kao pravu borbu koja se emitira na televiziji, a oni su na to gledali kao na TV emisiju o borbama. Nisam bio zainteresiran za sudjelovanje ako se mijenja orginalni koncept usporedbe stilova. To je postala usporedba sportaša. Pobjednik nije više nužno imao najbolji stil, već su odlučivali suci izvana. To više nije bila vizija koju sam imao i zato ne žalim što sam otišao.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI