Osnivač UFC-a: Ne znam za namještene borbe, a ugovor s Reebokom približit će MMA mainstreamu

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.07.2015 13:58h Autor:

Art Davie

Nakon posljednjih optužbi MMA legende Wanderleija Silve koji je prozvao UFC zbog namještanja borbi, o svemu se odlučio oglasiti jedan od osnivača najjače svjetske MMA organizacije Art Davie.

On je 1993. godine osnovao UFC zajedno s Rorionom Graciejem i nekoliko godina kasnije ga prodao aktualnim vlasnicima, braći Fertitta. U ekskluzivnom intervjuu s Nathanom Hendricksonom, osvrnuo se na aktualnosti u UFC-u.

Na pitanje je li ikada osjetio pritisak da namjesti neku borbu, rekao je: "Ne, nikada mi nitko nije prišao da namjestim borbu. Ali, John McCarthy je u svojoj knjizi govorio o borbi koja je mogla biti namještena, na UFC-u 6 između Taktarova i Maciasa, boraca čije je karijere vodio isti čovjek. Taktarov je pobijedio giljotinom u 12. sekundi, ali Macias je natrčao na nju".

Osvrnuo se na ugovor UFC-a s Reebokom oko kojeg se također digla velika prašina.

"Taj ugovor bi mogao proširiti sport. Uniformiranje boraca znači nešto, mislim da će donijeti pozitivne promjene, to je prilika da sport postane čišći, da izgleda profesionalnije i približi se mainstreamu", kaže Davie.

Kad bi opet bili na čelu UFC-a, što bi promijenio?

"Jaču vezu sa amaterskim MMA. Kao predvodnik sporta, u sjajnoj su poziciji da ga ojačaju, povedu promjene da unaprijede amatersku bazu. MMA se ne uči u školama poput velika četiri sporta, industrija zato može imati pozitivan utjecaj na amaterski MMA", rekao je.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI