Ortiz: Sonnen nije legenda, već zamjenski borac, prebit ću ga i natjerati da odustane

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.01.2017 11:58h Autor:

Tito Ortiz

Tito Ortiz je MMA pionir i uvijek će ostati zapamćen kao UFC legenda. No “The Huntington Beach Bad Boy” smatra da se isto ne može reći za Chaela Sonnena s kojim će ovog vikenda na Belltor 170 priredbi odraditi svoju posljednju borbu karijere.

“Što je on napravio, a da je legendarno? On je zamjenski borac. Nikada nije imao veliku pobjedu u šta, pet godina? Osam godina? Dobar je govornik. Njegov jezik sve prodaje. Ali Chael Sonnen ispisuje čekove koje ne može unovčiti”, rekao je za MMA Fighting Ortiz, bivši UFC-ov prvak s pet obrana naslovas iza sebe.

Sonnen je zapravo također MMA pionir, ali pionir u “trash talku.” Bivši UFC izazivač je posudio teatralnost pro- wrestlinga i prenio je u svijet slobodne borbe te je sposoban isporvocirati gotovo bilo koga, ili barem stvoriti interes publike svojim često pretjerano provokativnim izjavama. Tako je svojim dugim jezikom uspio isprovocirati i Ortiza.

“Učinio je ovu borbu osobnom. Rekao je neke stvari o mojoj obitelji i o meni. Rekao je neke stvari o stvarima za koje sam naporno radio kako bi ih osigurao svojoj obitelji. Učinio je ovo osobnim i želim ga ozlijediti. Želim ga natjerati da odustane. Ne pričaj stvari o meni i mojoj obitelji. Rekao je stvari koje sam uzeo k srcu. Ja se borim s emocijama. Kad se ne borim s emocijama, ne borim se dobro.”

Ortiz smatra da Sonnen nije predan sportu i vjeruje da će ga u kavezu uspjeti natjerati da odustane.

“On igra nekakvu igru. On je glumac. Zna tko je bolji borac. Zna to duboko u sebi. Kad budem na njemu i rastvorim mu lice s laktovima- krv će biti svuda- on će odustati. Dat će mi svoja leđa. Pokušat ću ga ozlijediti. Ovo nije igra. Ovo nije hrvački meč.”

“On nije veliki radnik. Tko god je trenirao s njim zna da nije veliki radnik. Znam ljude s kojima trenira, pričao sam s njima. Znam kakva je osoba. U subotu se ništa od toga neće promijeniti. Bit će u crvenoj zoni.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI