Ortega završio Swansona u drugoj rundi, Moraes nokautom godine savladao Sterlinga

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.12.2017 10:02h Autor:

Ortega vs. Swanson

UFC Fight Night 123 donio je potvrdu novog potencijalnog izazivača u perolakoj kategoriji, a to je Brian Ortega, koji je još jednom potvrdio koliko mu malo treba da završi borbu. Svoju vrijednost potvrdio je i Gabriel Benitez, pobjedom u sunaslovnoj borbi, a kandidaturu za vrh bantam kategorije potvrdio je Marlon Moraes, koji je Aljamaina Sterlinga riješio možda i najboljim nokautom godine.

Cub Swanson je u borbu protiv Briana Ortege ušao jako dobro. Od samog početka je počeo s kontrolom tempa i ritma borbe te je jako dobro poentirao u stand upu. Vidjelo se da Ortega nema što ponuditi u otvorenom okršaju, ali je nastavio raditi i čekati pravu priliku za sebe, u trenucima kada se Swanson previše opusti ili jednostavno dođe do pogreške. Prvu takvu našao je na samom kraju runde, kad je uhvatio Cubov vrat, odveo ga na pod i čvrsto stisnuo, no znak za kraj runde je spasio Swansona. Druga runda nije se puno razlikovala od onoga viđenog u prvih pet minuta. Swanson je i dalje siguran, mirno kontrolira borbu i skuplja bodove te stvara dojam dominacije. No, Ortega je borac koji je četiri puta za redom preokrenuo borbu, a sposobnost preuzimanje borbe u samo par sekundi je pokazao i ovog puta. Tijekom jednog klinča uz rub kaveza, Ortega vidi vrat, hvata ga i odmah nogama obuhvaća Swansona. Hvat nije bio dovoljno čvrst, ali tu Ortega pokazuje svoju genijalnost. Dok se držao nogama za Swansona, kratko pušta vrat, mijenja položaj ruku i dolazi do čvršćeg zahvata, kojim je prisilio Swansona na tapkanje. Peta pobjeda Ortege u isto toliko UFC nastupa i do svih je došao prekidom.

Gabriel “Moggly” Benitez došao je do svoje četvrte pobjede u šestom UFC nastupu i to na najvećoj pozornici do sada, u sunaslovnoj borbi jednog Fight Nighta. Za protivnika je imao uvijek neugodnog i opasnog Jasona Knighta, no Meksikanac je odradio izuzetno inteligentu borbu i sjajnom stand up predstavom je uzeo uvjerljivu sudačku odluku. Sudačku odluku osigurao je i Scott Holtzman, koji je sve tri runde dominirao protiv Darrella Horchera, posebno na hrvačkom polju.

Možda i najzanimljivija borba po pitanju rankinga bila je ona između dva kandidata za vrh bantam kategorije, a nakon ove borbe jedan od njih je dokazao kako je i više nego relevantan. To je bivši WSOF prvak, Marlon Moraes, koji s ovog eventa nosi i kandidaturu za nokaut godine. Žrtva njegovog koljena bio je Aljamain Sterling, koji se već dvadesetak sekundi prije tog udarca izvukao iz teške pozicije. Kada se činilo da je Sterling ponovno u borbi, Moraes je jednostavno eksplodirao ovim genijalnim potezom, čime je gotovo sigurno osigurao mjesto u Top 5 bantam kategorije.

Eryk Anders dokazuje da nije samo vizualno impresivna pojava, nego i sjajan borac, apsolutno dominantnom prezentacijom protiv Markusa Pereza. Inače, na programu je nastupalo tri Pereza, ali međusobno nemaju nikakve rodbinske veze. Glavni program otvorila je po kladionicama najizjednačenija borba programa, a do pobjede u njoj je došao Benito Lopez. Sudačkom odlukom savladao je Alberta Moralesa.

Najzanimljivija borba uvodnog programa bila je ona koja ga je predvodila. To je bio vrlo neizvjestan okršaj dvije bivše izazivačice bantam kategorije, sada borkinje u muhi. I u njoj je Alexis Davis još jednom savladala Liz Carmouche, odnosno ponovila je uspjeh iz 2013. godine. Njena sjajna parteraška predstava, uz nekoliko vrlo lijepih pokušaja završetka borbe, donijela je do situacije u kojoj su dva od tri suca bodovala u njenu korist. Iznenađenje eventa je pobjeda nokautom Andrea Soukhamthatha nad Lukeom Sanderson. Alex Perez bio je bolji od Carlsa Johna de Tomasa, ugušivši ga u drugoj rundi, a pomalo čudna sudačka odluka otišla je na stranu Frankiea Saenza protiv Meraba Dvalishvilija. Gruzijac je čak 11 puta srušio Saenza, no čini se da su udarci UFC-ovog veterana, koji su radili naoko vidljivu štetu, bili impresivniji bodovnim sucima.

Alejandro Perez savladao je nekada top UFC borca, Iuria Alcantaru, a BJJ svjetski prvak Davi Ramos je došao do prve UFC pobjede. Prekidom u trećoj rundi je savladao Chrisa Gruetzemachera. Program je otvorila pobjeda Trevina Gilesa, koji je u trećoj rundi nokautirao Antonia Braga Neta.

UFC Fight Night 123 – Rezultati

Brian Ortega def. Cub Swanson – SUB (R2 3:22)
Gabriel Benítez def. Jason Knight – jednoglasna odluka sudaca
Marlon Moraes def. Aljamain Sterling – KO (R1 1:07)
Scott Holtzman def. Darrell Horcher – jednoglasna odluka sudaca
Eryk Anders def. Markus Perez – jednoglasna odluka sudaca
Benito Lopez def. Albert Morales – jednoglasna odluka sudaca

Alexis Davis def. Liz Carmouche – podijeljena odluka sudaca
Andre Soukhamthath def. Luke Sanders – TKO (R2 1:06)
Alex Perez def. Carls John de Tomas – SUB (R2 1:54)
Frankie Saenz def. Merab Dvalishvili – podijeljena odluka sudaca

Alejandro Pérez def. Iuri Alcântara – jednoglasna odluka sudaca
Davi Ramos def. Chris Gruetzemacher – SUB (R3 0:50)
Trevin Giles def. Antônio Braga Neto – KO (R3 2:27)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI