Ortega: Aperkat sam bacio s lošim namjerama!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.03.2018 10:34h Autor:

Screenshot

Iako nije predvodio UFC 222 u Las Vegasu, Brian Ortega je bez sumnje najveća priča ove PPV priredbe. U dvoboju protiv veterana i bivšeg prvaka Frankieja Edgara, Ortega je pružio daleko najbolju predstavu u karijeri. Uspio je već u prvoj rundi nokautirati favoriziranog Edgara i tako izboriti mjesto prvog izazivača u perolakoj kategoriji.

Na press konferenciji poslije priredbe je otkrio koji je bio tajni sastojak recepta za pobjedu protiv UFC velikana. To je bilo – strpljenje!

“Ovako sam ja gledao na ovaj meč. Htio sam vidjeti kako će se on postaviti u ovom meču, htio sam na početku shvatiti koji je njegov taktički plan. On je krenuo brzo, ulazio je i izlazio, mnogo se kretao i nisam vidio da pokušava hrvati sa mnom, tako da sam se odlučio i sam na pritisak. Kada sam shvatio da sam se uspio opustiti u meču, počeo sam i sam bacati udarce i počeo sam nešto i pogađati. Tada sam krenuo u analizu što ja moram napraviti za pobjedu. I jednom kada sam sve posložio, to je bilo to”, opisao je Ortega.

Upravo ovaj meč je bio sjajan pokazatelj koliko brzo se Ortega razvija kao borac i koliko brzo napreduje u svakom segmentu uključujući stojku koja mu je još nedavno bila problem.

“Nisam se žurio završiti ga. Znao sam da je uzdrman, a kada sam vidio priliku baciti onaj aperkat, bacio sam ga s lošim namjeramana. Ne želim imati loše namjere prema svojim pritivnicima, ali kada sam u kavezu, jednostavno ih morate imati. Kada sam bacao onaj aperkat, definitivno sam imao loše namjere i udarac je pogodio točno u metu”, dodaje majstor BJJ-a.

S novom velikom pobjedom na svom borilačkom kontu, Ortega ima savršenih 14-0 u profesionalnoj karijeri. O svojim trenutačnim kvalitetama i napretku kaže…

“Ja sam to uvijek govorio, a možda se to i ne vidi kada me gledate sa strane. Mislim da morate biti sa mnom u kavezu da bi me zaista osjetili. I uvijek kažem: Biraj otrov kojim ću te završiti! Mogu se dobro potući na nogama, mogu ići na parter. Meni je svejedno i dobro se osjećam u oba slučaja!”, objašnjava.

Upitan je li Max Holloway sljedeći i bi li se borio protiv njega na UFC-u 226, Ortega je kratak i jasan!

“Da, naravno!”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI