Organizacijski kaos: Jose Alda neovlašteno testirali na doping, intervenirala čak i policija!

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.06.2015 11:01h Autor:

Jose Aldo

Koliki zapravo organizacijski kaos vlada kada je u pitanju borba protiv dopinga u UFC, zorno pokazuje najnoviji primjer nenajavljenog doping testiranja Josea Alda. Najuvjerljiviji UFC prvak je, naime, u četvrtak neovlašteno testiran u svojoj brazilskoj dvorani, a ono što je na koncu od svega proizašlo jest u najmanju ruku (ne)organizacijski skandal.

Što se zapravo dogodilo? Gospodin imena Ben Mosier iz "Drug Free Sport laboratorija" je stigao u Aldovu dvoranu kako bi uzeo uzorak urina. No, Aldov menadžer Andre Pederneiras je bio sumnjičav u njegove namjere i ovlaštenja pa je brže bolje kontaktirao Brazilsku MMA Atletsku Komisiju (CABMMA) i informirao ih o trenutačnom procesu. Glas s druge strane slušalice mu je odgovrio da oni o ovom testiranju nemaju "blagog pojma".

Na licu mjesta se vrlo brzo pijavila policija te se pokazalo da je Mosier ovlašten od strane Atletske Komisije  Nevade. No, problem je što Atletska Komisija Nevade ne smije obavljati nikakva testiranja na brazilskom teritoriju, a konkretno Mosier nije imao radnu vizu, niti radnu dozvolu. Umjesto uzorka urina, dobio je kaznu od 130 dolara i naputak da obavezno napusti zemlju u roku od 8 dana.

"Sve smo učinili kako treba, dali smo uzorak, ali je onda stigla Brazilska Komisija i rekla je da uzorak nije prikupljen na ispravan način", poručio je Pederneiras.

Oglasio se i sam Aldo koji nema ništa protiv da ga se testira, ali tvrdi da to mora biti napravljeno na profesionalan način.

"Smatram da bi to trebala ovdje u Brazilu činiti naša Brazilska MMA Atletska Komisija. Ovdje živim, mislim da je to jasno. Za mene je to sasvim u redu. Moraju me testirati", poručio je prvak.

Posljednja vijest govori da će prikupljanje uzorka provesti CABMMA, a da će proces nadgledati Ben Mosier. Uzorak će biti poslan u SAD na testiranje. Sve u svemu, dojam je da se i dalje ne zna "tko pije, tko plaća" kada je u pitanju borba protiv dopinga u UFC-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI