Opet skandal sa suđenjem: UFC dao Omigawi bonus unatoč porazu!

UFC 13.06.2011 08:18h Autor:

Michihiro Omigawa

Event u Vancouveru je bio obilježen i mnogim sudačkim previdima. UFC je barem jedan odlučio ispraviti s bonusom za pobjedu.

Niti UFC 131 nije bio pošteđen sudačkih skandala, a predsjednik organizacije Dana White se žestoko obrušio na djeljitelje pravde. Posebno mu je zasmetala jednoglasna odluka koju su suci dali Darrenu Elkinsu u dvoboju protiv Michihira Omigawe. Dapače, jedan sudac je dvoboj bodovao sa 30:27 što je dodatno razljutilo Whitea.

“Ne znako koji je k… taj sudac gledao. Nikada mu ne bi trebalo dati da ponovno sudi, ali nikada”, izjavio je nakon eventa čelnik UFC-a i dodao:

“Želim naglasiti još jednom da su suci bili očajni. Zamislite, on je stvarno tu borbu bodovao sa 30:27”.

Tu nije bio kraj previdima. Iako je Kenny Florian doživio knock down u prvoj rundi i definitivno je trebao izgubiti tu dionicu protiv Diega Nunesa, jedan djeljitelj pravde je i taj meč bodovao s 30:27, što jasno govori da je budućem izazivaču dao sve tri runde.

Slično je bilo i u meču Demiana Maie i Marka Munoza. Brazilac je dominirao prvom dionicom u kojoj je bio puno bolji od Munoza, no svejedno je prema jednom sucu izgubio dvoboj sa čistih 30:27.

“Nešto treba biti poduzeto. To je tako loše jer utječe na ljudske živote i uništava zabavu svima koji gledaju. Ako ste gledali te dvoboje, onda ste se sigurno pitali: 30:27? Što se događa?”, rigao je vatru na press konferenciji White.

Situacija je tim kritičnija jer su suci odnedavno dobili i TV monitore kojima mogu dodatno pratiti što se događa u kavezu. Očito niti to nije pomoglo.

Unatoč porazu proitv Elkinsa, Michihiro Omigawa će dobiti bonus za pobjedu jer je, prema UFC-u, zaslužio to više od svog protivnika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI