Ono što su svi čekali: Sjajan obračun Machide i Mousasija u Brazilu! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.02.2014 11:48h Autor:

Machida vs Mousasi

U noći sa subote na nedjelju, 16. veljače, u Brazilu će se održati UFC Fight Night 36, a  glavna borba večeri biti će u srednjoj kategoriji. Na suprotnim će stranama biti dvojica bivših prvaka, Lyoto Machida i Gegard Mousasi.

Machida je  nekadašnji UFC-ov šampion u poluteškoj kategoriji i trenutno je na ukupnom omjeru od 20 pobjeda i 4 poraza. U UFC-u je odradio 16 borbi te je ostvario 12 pobjeda. Prvi nastup u srednjoj kategoriji imao je u prošloj borbi koja je održana u listopadu prošle godine. Debi je bio i više nego uspješan jer nokautom je završio borbu protiv Marka Munoza.

Mousasi je bivši Dreamov i Strikeforceov prvak u poluteškoj kategoriji i srednjoj kategoriji, a na UFC-ovim događajima prvi je put nastupio u travnju prošle godine. U najjačoj je svjetskoj MMA promociji startao pobjedom protiv Ilira Latifija. Dvoboj protiv Machide biti će mu povratak u srednju kategoriju. Uoči ovog dvoboja na omjeru je od 34 pobjede i 3 poraza dok su dva meča završila bez pobjednika. U oktogon će protiv Machide izaći nakon što u sedam posljednjih mečeva nije izgubio te je tek jedna borba završila bez pobjednika. Njegov prvi nastup u UFC-u prvotno je bio zamišljen protiv Alexandera Gustafssona. No, Šveđanin se ozlijedio i na njegovo je mjesto uskočio Latifi. Međutim, u tu je borbu Mousasi ušao ozlijeđen te je nakon toga završio na operaciji. Sad je došlo vrijeme za povratak.

Iz programa svakako treba izdvojiti i borbu između Ronalda "Jacarea" Souze i Francisa Carmonta, dvojice neporaženih UFC-ovih boraca. Brazilac ima pet pobjeda u nizu (dvije u UFC-u i tri u Strikeforceu), dok Francuz posljednjih 11 borbi ne zna za poraz (šest u UFC-u). Oba ova dvoboja su vrlo bitna za srednju kategoriju jer se radi o potencijalnim "contenderima" . I Machida i Mousasi, baš kao i Souza i Carmont se u skorašnjem periodu mogu nadati poziciji izazivača. 

Glavni dio priredbe će domaćim brazilskim fanovima donijeti i nastup njihovog miljenika i mlade brazilske nade Ericka Silve. Njemu će se suprotstaviti relativno nepoznati Japanac Takenori Sato. "Main card" će sadržavati i dvoboje Andrade vs. Musoke i De Andrade vs. Tuhulov.

Svi ovi sjajni mečevu su  razlog da u noći sa subote na nedjelju 16. veljače od 4:30 budete uz Fight Channel PPV.

UFC Night Night 36: Machida vs. Mousasi

Glavne borbe:

Lyoto Machida vs Gegard Mousasi 
Ronaldo Souza vs Francis Carmont 
Erick Silva vs Takenori Sato
Viscardi Andrade vs Nicholas Musoke
Douglas Silva de Andrade vs Zubair Tuhugov

Uvodne borbe:

Charles Oliveira vs Andy Ogle
Cristiano Marcello vs Joe Proctor
Rodrigo Damm vs Ivan Jorge 
Francisco Trinaldo vs Jesse Ronson
Iuri Alcantara vs Wilson Reis 
Felipe Arantes vs Maximo Blanco
Ildemar Alcantara vs Albert Tumenov 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI