“Ono što je Edgar preživio događa se samo u filmovima”

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.10.2011 09:31h Autor:

UFC 125 poster

Dana White je oduševljen Frankiejem Edgarom. Ako je ranije obožavao svog šampiona u lakoj kategoriji, sada ga voli još više nakon što je ovaj nokautirao Grayja Maynarda i obranio naslov prvaka.

“Iskreno, volio bih da Edgar ode u pero kategoriju i bori se protiv Alda. Svi njegovim protivnici u lakoj su puno veći od njega. Smatram da nije zdravo boriti se u kategoriji koja ti nije prirodna. Barem ne dugoročno, a Edgar je definitivno prirodniji u pero kategoriji”, izjavio je White i objasnio:

“Dugoročno primaš puno više teških udaraca protiv većih boraca. Ne želim ga tjerati da spusti kile, tko sam ja da bih ga prisilio na tako nešto. Ako može pobijediti svakoga u lakoj, onda ima dobre argumente.”

White je jednostavno oduševljen onime što je pokazao Edgar protiv Maynarda. Preživio je četiri nokdauna u prvoj rundi i onda je na koncu nokautirao svog protivnika u četvrtoj.

“U svim borbama koje sam gledao u zadnjih 10 godina, nikada nisam vidio da jedan borac preživi ono što je on napravio u prvoj rundi. Bilo je kao u filmovima. Te se stvari ne događaju u stvarnom životu. Samo dvojica su to uspjela, Arturo Gatti i Frankie Edgar. On je nevjerojatna osoba, nevjerojatan borac i ima srce veličine ove sobe.”

Ukoliko Edgar ostane u lakoj kategoriji, sljedeći njegov protivnik biti će najvjerojatnije pobjednik meča Clayja Guide i Bena Hendersona. Ukoliko ipak spusti kilažu, Edgar bi se morao odreći svoje titule i boriti se protiv Alda za pojas u kategoriji do 66 kilograma.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI