Oliynik otkrio tajnu svog “Ezekijel gušenja”, sada želi Hunta ili Werduma (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.05.2018 10:42h Autor:

Oleksiy Oliynyk

Povijest UFC-a bilježi tek dva završetka borbe tkz. “Ezekiel” gušenjem, drugo smo vidjeli proteklog vikenda na UFC-u 224 u Rio de Janeiru. Autor oba je nevjerojatni Rus Oleksiy Oliynyk!

U nedjelju je stradao Brazilac Junir Albini. Rus ga je uhvatio oko vrata još dok su stajali na nogama i zatim ga povukao na pod gdje je snažnim stiskom Brazilca prisilio na predaju.

“UFC je najbolja i najjača organizacija na svijetu. Ovdje su najbolji borci. Ovdje je jako teško izvesti neki zahvat, ako vaš protivnik to očekuje. Oni čekaju točno taj potez jer znaju da ću ga pokušati izvesti i zato je još puno teže”, objašnjava Oliynik koji je neovisno o tome ponovio svoj uspjeh.

40-godišnji Rus prošle je godine po prvi put u povijesti UFC-a izveo ovu tehniku. Tada mu je žrtva bila Viktor Pešta kojeg je također završio atraktivno, uhvativši ga u gušenje iz full mount pozicije. Oliynyk je za sjajan submission zaradio novi bonus od 50 tisuća dolara, a ovo mu je inače bilo jedanaesto ezekiel gušenje u karijeri.

Zanimljivo, Rus nije planirao specifično ovo gušenje, ono se dogodilo samo od sebe. Uzeo je samo ono što mu je Junior Albini ponudio…

“Moj plan je bio klinč i rušenje. Ali vidio sam da ima dug vrat i dobar vrat za ovaj zahvat. Ali nisam vjerovao da ga mogu završiti tim gušenjem svejedno. Kada me srušio i držao na podu, ja sam bio iznenađen. On je taj koji je držao mene. On mi je pomogao oko poluge. Da je ostao na nogama ne bih mogao to dovršiti. Snažan je, dobro udara, moćan je i znao sam da je ovo teška borba za mene. Presudilo je moje iskustvo i moj grappling”, objašnjava simpatični Oliynik.

S kime bi se volio boriti u budućnosti?

“Htio bih se boriti protiv bilo koga. Što jači to bolji, ja sam top 10, ili top 15. Ne mogu reći da mi je netko prejak. Uvijek kažem bilo tko. Neka mi daju bilo koga, može biti udarač ili hrvač. Možda Mark Hunt, kaže da je star, ali i ja nisam mlad. Imam 41 godinu, nisam više mlad, nisam brz, ali imam dosta za pobjedu. Možda legenda grapplinga Fabricio Werdum. Ljudi ga zovu najboljim grapplerom u povijesti teške kategorije pa bih se volio s njim okušati. Možda… Želim protivnika iz top 10, ne nekog slabog”, dodaje Oliynik.

Čitav intervju poslije meča u Rio de Janeiru pogledajte u videu:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI