Olivier Aubin-Mercier uskače umjesto Taisumova na UFC 223 borbu protiv Dunhama

UFC 10.03.2018 11:23h Autor:

Olivier Aubin-Mercier

UFC je vrlo brzo reagirao nakon što je UFC 223 event ostao bez nastupa Mairbeka Taisumova. Evan Dunham, protiv kojeg se Taisumov trebao boriti, otkrio je kako je njegov novi protivnik Olivier Aubin-Mercier.

Dunhamu tako ostaje jednako kvalitetan protivnik, ako ćemo gledati po dosadašnjem uspjehu u UFC-ovom kavezu. 29-godišnji Aubin Mercier (10-2, 6-2 UFC) svakako je jedan od najtalentiranijih boraca iz Kanade te je trenutno unutar niza od tri pobjede. Ovaj sjajni grappler je do četiri od svojih šest UFC pobjeda došao prekidom i nema sumnje kako je težak ispit svakome. Za ovu godinu već je imao ugovorenu jednu borbu i to na UFC on FOX 28 eventu krajem veljače. Trebao se boriti protiv Gilberta Burnsa, no on je uklonjen s programa par dana prije eventa, nakon što su UFC-ovi doktori smatrali da je došao pretežak da bi mu dozvolili skidanje kilograma.

Aubin-Mercier imati će točno četiri tjedna da se pripremi za 36-godišnjeg Dunhama (18-6-1, 11-6-1 UFC), koji je svoju posljednju borbu odradio bez pobjednika protiv Beneila Dariusha. Prije tog je imao niz od četiri uzastopne pobjede, koje su došle nakon što je bio na rubu otkaza, s nizom od tri poraza. Taj niz ga je ujedno doveo unutar Top 15 rankinga lake kategorije, gdje se trenutno nalazi na 14. mjestu. Ovaj istinski UFC veteran, koji je dio promocije od 2009. godine, uvijek je pružao zanimljive borbe te je svakom protivniku bio težak ispit.

UFC 223 predvode Tony Ferguson i Khabib Nurmagomedov. Datum održavanja eventa je 7. travnja, a mjesto radnje je Barclays Center dvorana u Brooklynu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI