Oliveira najavio neočekivano: Nokautirati ću Mylesa Jurya!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.12.2015 22:50h Autor:

Charles Oliveira

Charlesa Oliveira vraća se nakon ozljede, koju je doživio tijekom borbe protiv Maxa Hollowaya, a s druge strane mu je opasan protiv, no ujedno i debitant do 66 kilograma, Myles Jury. Oliveira, koji inače nije poznat kao udarač, najavio je pobjedu nokautom.

Nakon kolovoza i eventa u Saskatoonu, gdje je doživio tešku ozljedu vratne kralježnice, u borbi protiv Maxa Hollowaya, u UFC-ovom je kavezu ponovno Charles Oliveira (20-5, 8-5 (1)u UFC-u), 26-godišnji brazilski borac. Na glavnom programu UFC on FOX 17 eventa čeka ga Myles Jury.

Što se tiče borbe protiv Hollowaya, ona je bila velika prilika za oba mlada borca, koji su bili u odličnim serijama. No, završilo je onako kako niti jedan fan nikada ne želi vidjeti, a Oliveira je pokušao objasniti što se zapravo dogodilo.

“Ozljeda mi se zapravo dogodila tijekom priprema, odnosno tad sam osjetio probleme s vratom. Odradio sam fizikalnu terapiju i siguran sam kako sam u borbu ušao 99% spreman. No, kad me je srušio, ponovno sam osjetio istu bol i odjednom sam vidio kako više nemam osjećaja u lijevoj strani tijela. Tu mi ozljedu nije uzrokovao Max Holloway, nego je već od ranije bila tu. Zato na tu borbu niti ne gledam kao na poraz”, objasnio je situaciju te dodao kako zapravo niti ne smatra da je tu prekinuta njegova pobjednička serija:

“Mislim kako je UFC znao za tu ozljedu, no unatoč njoj sam se došao boriti. Ipak, nije išla. Tako da mi ova borba protiv Mylesa Jurya treba poslužiti kako bih se ponovno vratio na pobjedničke puteve.  Nadam se da se mogu vratiti blizu pozicije s koje se napada titula prvaka.”

Myles Jury (15-1, 6-1 u UFC-u) je u perolaku kategoriju došao nakon prvog poraza u karijeri. Nakon tri runde, sudačkom je odlukom bolji od njega bio Donald Cerrone. Bilo je to još trećeg siječnja te od tad Jury nije nastupio. Imao je dogovorenu borbu protiv Anthonya Pettisa za srpnja, no ozlijedio se i otkazao, a nakon tog je donio odluku za spuštanje do 66 kilograma težine.

“On je opasan borac, koji je do svojih pobjeda dolazio na sva tri načina. Znam da će naša borba biti pravi rat i namjeravam biti onaj koji će napadati i kretati se prema naprijed. Uostalom, to uvijek i činim. Imam veliko poštovanje prema svemu što je do sada postigao, a do svoje posljednje borbe bio je neporažen. Na meni je da napadam i uspostavim svoj ritam. Nakon što to uspijem, ne sumnjam kako ću biti prvi borac koji ga je pobijedio” izuzetno je optimističan Oliveira, koji je do 18 od svojih 20 pobjeda došao prekidom, šest puta od toga nokautom.

Inače, Charles je, unatoč tome što je prije svega parteraš, izuzetno atraktivan borac i gotovo redovni osvajač bonusa nakon nastupa. Ima ih čak devet u samo 14 borbi, i to po tri puta za borbu večeri, nastup večeri i “submission” večeri. Još jedna pozivnica gledateljima da se ovu borbu jednostavno ne smije propustiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI