Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Olimpijski boksač spustio Cigana: Njegov boks je loš! | Fight Site

Olimpijski boksač spustio Cigana: Njegov boks je loš!

UFC 15.06.2011 14:38h Autor:

Shane Carwin vs. Junior Dos Santos

“Ako usporedite to s pravim boksom, onda nije bilo dobro. Bilo je OK za MMA. Da je u pitanju pravi boksač, već bi nokautirao Carwina vrlo lako.”

Cijeli svijet se poklonio Junioru Dos Santosu nakon sjajne predstave koju je ponudio u subotu na UFC-u 131. Najbolji boksač među teškašima upravo je boksačkim vještinama uspio unerediti Shanea Carwina do te mjere da ovaj više nije znao kako se postaviti. Direkti brazilskom MMA majstora bili su vrlo učinkoviti, držali su Amerikanca na distanci, ali su radili i veliku štetu na njegovom licu.

Ipak, Cigano nije dobio previše komplimenata od strane Olimpijskog boksačkog pobjednika iz 1976. Howarda Davisa Juniora. Ovaj smatra da je njegova tehnika dostatna za MMA, ali ne i za boks.

“Ako usporedite to s pravim boksom, onda nije bilo dobro. Bilo je OK za MMA. Da je u pitanju čisti boksač, već bi nokautirao Carwina vrlo lako. Nekako se Junoir činio previše oprezan i nije bacao dovoljno direkata. Trebao ga je nokautirati”, objašnjava Howard.

Boksački šampion je usporedio Dos Santosa s Chuckom Liddellom u najboljim danima.

“Da je Liddell bio teškaš i da se borio protiv Carwina, ne bi imao nikakvih problema. Lako bi ga nokautirao. On je uvijek navalio na svoje protivnike i pokušao ih je nokautirati. Ovi današnji borci previše oklijevaju”, smatra boksački veteran.

On vjerojatno ne vodi računa o tome da je Brazilac oprezan iz razloga jer pokušava ostati na nogama i ne dopustiti svojim protivnicima da ga sruše. Upravo mu je ovakva taktička zrelost i donijela sjajne rezultate u mješovitoj borbi…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI