Oleinik objasnio svoj zahvat: Ne radi se o polugi na kralježnicu, to je gušenje! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.06.2014 13:33h Autor:

Legend 2 - Cro Cop vs. Oleinik

Teško se, a možda i nemoguće sjetiti kada je netko u UFC-u uspio završiti svog protivnika na "hrvački tuš". No, ovaj vikend smo doživjeli i takvo "egzotično" prisiljavanje na predaju kojem je autor bio poznati ruski MMA teškaš, Alexey Oleinik.

Rus je u svom UFC debiju protiv Anthonyja Hamiltona slavio na isti način kao i protiv Cro Copa na Legend priredbi u Moskvi. Upravo su mu taj dvoboj i ta pobjeda donijeli potpis za UFC, a sada je na isti način okrunio i svoj debi.

Poluga na kičmu, odnosno vrat, je očekivano izazvala dosta zanimanja američkih novinara, a Oleinik je spremno objasnio svoju "specijalku" i ustvrdio – "to je gušenje!".

"Upotrijebio sam posebnu tehniku večeras i isplatilo se", izjavio je Oleinik i dodao:

"Ovo nije bio 'neck crank' kao što su rekli nakom meča. Ovo je pozicija u kojoj sam napao njegovu dijafragmu i otežao sam mu disanje. Uspio sam dobro stisnuti njegova prsa, a glavu dovesti u poziciju kako ne bi mogao pobjeći. Na kraju je tapkao jer nije imao zraka. Vrlo sam sretan sa svojom prvom pobjedom i veselim se budućim nastupima u UFC-u."

Da se radilo o "davljenju", a ne o polugi na kičmu ili vrat, potvrdio je i stradali Hamilton.

"Nisam tapkao zbog boli i pritiska u kičmi ili vratu. Tapkao sam zbog pritiska na moja prsa. Alexey je vrlo snažan čovjek i jednom kada je uhvatio tu poziciju, više nisam mogao pobjeći niti koristiti kukove kako bi se maknuo iz te situacije. Na kraju sam tapkao jer su mi dišni putevi bili blokirani", otkrio je Hamilton kojem je ovo također bio UFC debi.

Ako vas zanima kako se pravilno i prilično jednostavno bježi iz ove situacije, pogledajte ovaj instrukcijski video.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI