Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Oglasio se Gustafsson: “Jon ima dozvolu za kršenje pravila!” | Fight Site

Oglasio se Gustafsson: “Jon ima dozvolu za kršenje pravila!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.01.2019 11:16h Autor:

Jon Jones i Alexander Gustafsson

Tehnički govoreći Jon Jones je bio nadopingiran tijekom meča protiv Alexandera Gustafssona na UFC-u 232. Nakon što je u četvrtak otkriveno da nije prošao VADA-in test 28. prosinca, što je samo jedan dan prije ulaska u Octagon, sasvim je jasno da se UFC uvalio u još veće probleme, a kraj ovog skandala se ne nazire.

Tog 28. prosinca je u Jonesovom organizmu pronađeno 33 pikograma M3 metabolita turinabola. Kada bi se USADA, UFC i Komisija u Kaliforniji držali pravila, Jones bi bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu, njegov meč protiv Gustafssona bi bio proglašen “No Contestom”, a on bi ponovno bio suspendiran.

No, USADA i UFC, a priključila im se i Komisija u Kaliforniji, su u Jonesovom slučaju odlučili napraviti iznimku jer tvrde da je aktualni prvak pozitivan na metabolite supstance zbog koje je već kažnjen 2017. godine. I to unatoč činjenici da je od toga prošlo godinu i pol dana, a ranije su tvrdili da bi dugoročni metaboliti u tijelu mogli ostati najduže 50-tak dana… Jones je jednostavno prevelika zvijezda da bi bio suspendiran, a UFC se očito pobrinuo da ista pravila ne vrijede za sve.

Nezadovoljni scenarijem i epilogom koji se upravo odvija, tim Aleksandera Gustafssona je u četvrtak odlučio objaviti javno priopćenje.

“Rezultati testiranja koji nisu jasni, a koji se konstantno ponavljaju u slučaju Jona Jonesa, nas u najmanju ruku tjeraju da malo dublje promislimo i analiziramo legitimnost obrane Jona Jonesa. Jon je javno likovao kada su mu testovi bili negativni. Ali je sada šutljiv kada mu je test pozitivan. Ne možeš se ponašati onakako kako tebi odgovara u datom trenutku, a ignorirati činjenice koje ti ne idu u prilog.”

“Jon je realno govoreći dobio dozvolu za kršenje pravila. Znanost nije sigurna u obranu koju koristi. Nadalje, znanost se stalno mijenja. Tako da je današnja znanost puno drugačija od one koju smo poznavali prije nekoliko godina. Vjerojatno će se u budućnosti ponovno promijeniti. Jones je ovime stvorio situaciju koja nadilazi njegov osobni slučaj jer će sada drugi borci tražiti izuzeće na temelju nečega što znanost još uvijek ne može dokazati. Ovo je apsolutni nered”, zaključio je Gustafsson u priopćenju.

I u pravu je. Ovo zaista jest pravi nered koji je stvorio UFC u slučaju svoje razmažene zvijezde. Potpuno je jasno da je UFC-ov anti-doping sada program mrtav. Barem u onom obliku u kojem smo ga doživljavali – kao jednakog za sve!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI