Oezdemir protiv Gustafssona na UFC 227, Fight Night u Hamburgu ponovno ostao bez glavne borbe

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.07.2018 01:30h Autor:

Volkan Oezdemir i Alexander Gustafsson

Alexandar Gustafsson dobio je protivnika za nastup na UFC 227 eventu. U pitanju je Volkan Oezdemir, koji je trebao nastupiti u glavnoj borbi Fight Night u Hamburgu, čime taj program još jednom privremeno ostaje bez glavne borbe.

Gustafsson se na UFC 227 eventu, koji se 4. kolovoza održava u Los Angelesu, trebao boriti protiv Lukea Rockholda, no nakon Rockholdove ozljede je nastup švedskog borca postao upitan, iako su iz UFC konstantno dolazile vijesti kako ga misle zadržati na programu. Sada je napokon i dobio zamjenskog protivnika, a u pitanju je Volkan Oezdemir. Nažalost, to je automatsko rezultiralo lošim vijestima za MMA fanove u Europi.

Naime, Oezdemir je trebao prevoditi Fight Night u Hamburgu, koji se održava dva tjedna ranije, gdje se trebao boriti protiv Mauricia “Shoguna” Rue. Zanimljivo, ta borba trebala se održati prošlog mjeseca na Fight Nightu u Čileu, no švicarsko-turski borac nije uspio ishoditi vizu i borba je prebačena na Hamburg. Ipak, sada će UFC legendarnom Brazilcu, jednom od rijetkih koji je nosio pojaseve prvaka Pridea i UFC-a, morati pronaći novog protivnika, za borbu koja se održava za samo 19 dana. Trenutno ne postoje nikakve informacije tko bi to mogao biti.

Što se tiče borbe Gustafssona i Oezdemira, ona za sada nije pronašla svoje službeno mjesto na programu, iako se govori o tome kako bi to zapravo mogla biti borba za novog prvaka poluteške kategorije. Naravno, to će se gotovo sigurno dogoditi ukoliko Daniel Cormier u noći sa subote na nedjelju savlada Stipu Miočića, čime bi postao prvak teške kategorije. U tom slučaju bi vjerojatno ostavio pojas prvaka do 93 kilograma te bi kao teškaški prvak čekao borbu protiv Brocka Lesnara. Tako da će se nešto više o ovoj borbi svakako znati u subotu.

Što se tiče ova dva borca, Oezdemir je svoju posljednju borbu imao u siječnju, kada je na UFC 220 eventu poražen od Daniela Cormiera, u borbi za titulu prvaka poluteške kategorije. Što se tiče Gustafssona, on se u posljednje vrijeme više borio s ozljedama nego protiv kolega s UFC rostera, no trenutno je unutar niza od dvije pobjede. Nakon što je u srpnju 2015. godine, u neizvjesnoj borbi za titulu poražen od Daniela Cormiera, upisao je trijumfe nad Janom Blachowiczem i Gloverom Teixeirom. Nada se revanšu protiv Cormiera, no ovaj je i sam rekao kako nije siguran hoće li se to ikad dogoditi. Ipak, u slučaju pobjede nad Oezdemirom bi sigurno bio idući na redu, ukoliko mu već ova borba ne donese pojas. No, ta druga opcija bi značila da je Cormier savladao Stipu Miočića, što se nadamo da neće biti slučaj.

U koloarima se čak govori kako bi ovo svakako trebala biti borba za titulu, odnosno da se Cormier nema namjeru vraćati u polutešku kategoriju, čak i u slučaju subotnjeg poraza. No, to su tek glasine i za nešto više o tome ćemo se ipak morati strpjeti nekih tjedan dana.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI