Odvjetnik objasnio zašto je GSP odbio borbu s Lawlerom i raskinuo ugovor

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.10.2016 15:35h Autor:

Georges St-Pierre & Robbie Lawler

Georges St-Pierre tvrdi kako je osigurao raskid starog ugovora s UFC-om budući da promocija nije ispoštovala rok koji su njegovi odvjetnici dali, a prema kojem je bivšem kralju veltera trebala biti ponuđena borba. Povratak GSP-a u oktogon nakon trogodišnje pauze zato je do daljnjeg odgođen.

Kompanija se zapravo javila GSP-u u zadnji čas, ali i dalje unutar vremenskog roka od 10 dana, i ponudila mu borbu s bivšim prvakom Robbijem Lawlerom, no Kanađanin je borbu odbio pod pretpostavkom da je “Ruthless” ozlijeđen budući da je otkazao nastup na UFC 205 priredbi idućeg mjeseca.

Odvjetnik Eric Hochstard objasnio je zašto UFC nije ispoštovao zadani rok na temelju čega stari ugovor više nije valjan.

“Iz UFC-a su čekali do zadnjeg časa da bi nam na kraju dali samo osnovne informacije koje se svode na ime borca i ništa drugo. Bez ikakvih detalja poput datuma borbe, mjesta održavanja, broja rundi. Sve što smo dobili u zadnji čas je ponuda za jednog borca. I kao što je Georges rekao, ne znamo je li Lawler spreman i u mogućnosti da se bori. Sve što znamo je da je upravo otkazao meč.”

Jim Quin, odvjetnik angažiran da prouči stari ugovor, također tvrdi da je on raskinut, ali to ne znači da se GSP neće vratiti u UFC.

“Naš stav je da je ugovor raskinut. UFC može poduzeti pravne korake protiv toga, ili nam mogu ponuditi novi ugovor. Imaju više opcija. Georges se želi boriti. Ne isključuje UFC. Ali vjeruje da su imali dovoljno vremena pod starim ugovorom. Sad će se boriti za UFC. ili negdje drugdje, ali boriti se hoće”, rekao je Quin za ESPN.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI