Odvjetnica Marka Hunta razmišlja o proširivanju tužbe protiv UFC-a zbog povratka Lesnara: “Ovdje se isplati varati”

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.07.2018 16:00h Autor:

Lesnar vs. Hunt/UFC 200

Stipe Miočić je u ponedjeljak potvrdio kako nije znao da će Brock Lesnar uopće biti u T-Mobile Areni na UFC-u 226 kada je neuspješno branio svoj pojas UFC prvaka protiv Daniela Cormiera.

DC je, prema onome što se moglo vidjeti nakon meča, odnosno tijekom “WWE” predstave koju su osudili mnogi borci i mnogi MMA analitičari, bio upoznat s tim detaljem i očito je da je postojao dogovor između njega i UFC-a vezano za meč protiv Lesnara.

Stoga je lako zaključiti kako je UFC ponovno igrao dvostruku igru s dvostrukim pravilima, što je razumljivo naljutilo američko-hrvatskog borca. Lesnarovo pojavljivanje u Octagonu je možda izazvalo i neke druge, pravne konzekvence. Naime, WWE zvijezda je i dalje pod suspenzijom USADA-e, što bi mu trebalo onemogućiti ne samo da se pojavi na jednoj UFC priredbi, nego da u teoriji i trenira s drugim UFC borcima. Toliko je striktna USADA-ina politika ukoliko padnete na doping testu. Osim, ako ste Brock Lesnar. Onda vam je sve dozvoljeno. Pa i da nakon osvajanja dvostruke krune Daniela Cormiera, uletite u Octagon i gurnete ga pred milijunskim auditorijem. Sve u dogovoru s UFC-om.

No, ako se vratimo na pravne konzekvence, one bi mogle skupo koštati UFC, Danu Whitea, ali i samog Lesnara. U utorak se oglasila odvjetnica Marka Hunta, Christina Denning, koja je potvrdila da razmišljaju o dodatnim pravnim instrumentima u svojoj tužbi koju vode protiv UFC-a.

Podsjećamo kako je Mark Hunt tužio UFC, Danu Whitea, ali i Brocka Lesnara radi onoga što se događalo uoči UFC-a 200 2016. godine. Tada je UFC bio svjestan Lesnarovog pada na doping testu, no neovisno o tome su ga pustili da se bori protiv Hunta otkrivši tu informaciju javnosti tek nakon što je meč završio. “Super Samoan” je taj dvoboj izgubio na bodove, ali je kasnije ishod preinačen u “No Contest”, a WWE zvijezda je suspendirana od strane USADA-e.

“Raspravljamo o tome da li da to učinimo ili ne. Planiramo možda proširiti tužbu i njoj dodati dodatne dokaze koji pokazuju kako ova organizacija funkcionira i želimo pokazati koliko je nepoštena”, objasnila je Denning i dodala:

“To je nešto što nismo još uvijek učinili, ali definitivno razmišljamo o tome od kada se pojavila informacija da se Lesnar vraća.”

Dana White je prije nekoliko dana najavio da je Lesnar ponovno dio USADA-inog anti-doping programa, a ukoliko sve bude u redu, mogao bi se ponovno natjecati u UFC-u 8. siječnja 2019. godine. Kao potencijalni protivnici se spominju Daniel Cormier i Jon Jones.

Denning smatra da sve što se događa oko Lesnarovog povratka pokazuje da je UFC sportska organizacija koja je tako strukturirana da se “zapravo isplati koristiti doping ukoliko si UFC zvijezda”.

U ovom trenutku se ne zna kada ćemo čuti konačnu  presudu u ovom slučaju koji traje već gotovo dvije godine. Ukoliko UFC izgubi ovu parnicu, morat će Marku Huntu isplatiti milijunsku naknadu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI