Određen datum kada Diaz mora pred sud, objavljen njegov “mugshot” (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.05.2018 09:58h Autor:

Nick Diaz

Popularni UFC borac Nick Diaz se mora pojaviti ispred suda u Las Vegasu i to ispred sutkinje Amy Chelini 6. lipnja u 8.30 sati ujutro – potvrdio je portal MMAFighting.

Diaz je, podsjećamo, uhićen u petak radi optužbi zbog nasilja u kući i to davljenjem te fizičkog napada. Ženska osoba koju je navodno napao je prevezena u bolnicu te je tvrdila da je Diaz bio pod utjecajem kokaina, a Nick se prema prvim izvještajima policije opirao uhićenju. Naknadno je pušten iz pritvora uz jamčevinu od 18.000 dolara, ali će se morati odazvati na sud.

U utorak je objavljenja njegova zatvorska forografija (mugshot) od strane lasvegaške Metropolitan policije.

Ukoliko sud potvrdi kako je Diaz uistinu kriv u ovom slučaju, to bi po UFC pravilima trebalo značiti otkaz iz promocije, što bi značilo da njegovi fanovi neće dočekati povratak u oktogon, a čekaju ga već tri i pol godine, odnosno od siječnja 2015. godine, kada se borio protiv Andersona Silve. Što se tiče pobjede, nju čekaju još dulje, odnosno još od 2011. godine, kad je Nick savladao B.J. Penna.

O ovom incidentu se oglasio i UFC, odmah poslije uhićenja.

“Naša organizacija ne tolerira obiteljsko nasilje i zahtjeva od svih sportaša da se pridržavaju UFC-ovog pravilnika o ponašanju boraca. Svaki sportaš zaslužuje da se na pravilan način istraže sve činjenice, a ova situacija, kao i svaka službena optužba, bit će uredno pregledana i temeljito istražena od strane neovisnog tijela”, glasila je poruka UFC-a.

UFC je još davno prije izradio Pravilnik o ponašanju boraca upravo kako bi mogli kontrolirati i kažnjavati neprimjereno ponašanje izvan oktogona.

Primjeri kazni koje UFC može dodijeliti ako se optužbe pokažu istinitima uključuju: smanjenja u plaći, suspenzije, raskid ugovora, kao i postavljanje novih uvjeta ako se odluče za nastavak suradnje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI