Odlična analiza dvoboja Holm vs. Rousey: Zašto je Holly bila toliko boksački nadmoćna? (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.11.2015 11:11h Autor:

UFC193

Iza velike pobjede nove UFC-ove prvakinje Holly Holm, prije svega stoji dobra tehnika i taktika. Brandan Dorman je napravio zanimljivi video "Dethroning the Queen" u kojem analizira određene poteze i završni udarac kojim je Holm skinula Rousey s njenog trona.

U videu su istaknute neke od boksačkih tehnika kojima je Holm deklasirala Rousey i ističe se da je njena tehnika na razini najboljih boksača ljevaka, uz što su priložene i snimke za usporedbu.

Također, budući da Holm treniraju Winkeljohn i Jackson, odnosno tim Jona Jonesa, izdvojeni su i potezi u kojima se vide tragovi kreativnosti bivšeg prvaka.

Napominje se i da je nokaut proizvod Rondine ljutnje, koji je kulminirao u jednoj razmjeni. Završni "kick" koji je poslao Rousey na pod bio je nevidljiv, kao što je to često sa završnim udarcima u jednom nokautu, a također stilski podsjeća na legendarni potez Yvesa Edwardsa.

"U Muay Thaiju i nizozemskom kickboksu ovo se zove "cjevanica u bradu". Cjevanica je tako jaka kost, a noge su tako jake da ako se taj udarac plasira čisto, u većini slučajeva je protivnik gotov", opis je brutalnog "kicka" kojim je Holm završila priču.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI