Odlazi prava legenda: Severn završava karijeru nakon 101 MMA pobjede!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.01.2013 10:11h Autor:

Dan Severn

Dan Severn zaista predstavlja pravu MMA legendu, ne samo da je dio tog svijeta, već je i jedan od njegovih začetnika, što zapravo ni ne čudi ako se zna da je prvu borbu po MMA pravilima odradio davne 1994. godine.

Već tada je za današnje pojmove bio veteran, barem po godinama, a prvi nastup bio mu je na UFC-u 4 na kojem je u jednoj večeri u Tulsi ostvario dvije pobjede i jedan poraz. Nakon 18 godine duge karijere i ogromnog broja meča, Severn je napokon odlučio objesiti rukavice o klin i posvetiti se više nekim drugim stvarima.

Vjerujemo da u njegovoj karijeri postoji značajan broj borbi koje mu nisu ušle u skor, ali službeno on karijeru završava sa 101 pobjedom, 19 poraza i sedam neodlučenih mečeva.

Nastupao je u praktički svim legendarnim MMA organizacijama, uključujući King of the Cage, PRIDE FC, Cage Rage, WEC, RINGS i naravno UFC, gdje je čak bio i vlasnik UFC Superfight titule prvaka te je član njihove Kuće slavnih.

"Vrijeme je da se povučem. Naučio sam s vremenom da je u ovom svijetu zapravo samo promjena jedina stalna stvar. Oko toga se ništa ne može učiniti, treba se nasmijati, to prihvatiti, a možda se i vama dogodi da ćete moći tako uživati u životu", rekao je 54-godišnji Severn.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI