Odbijeni protivnik Marlon Vera: Rivera nije profesionalan, uplašio se kad je vidio da nisam kanta koju će razbiti

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.01.2017 20:56h Autor:

Marlon Vera

Rijetko je viđena situacija ona koja se dogodila prije koji dan, kada je Jimmie Rivera odbio zamjenskog protivnika uz ispriku kako ga ne želi ozlijediti. To je naljutilo Marlona Vera, koji ovakvo podcjenjivanje nije lako primio.

Vera je borac koji u UFC-u ima po dvije pobjede i dva poraza i svakako bi protiv Rivere (20-1, 4-0 u UFC-u) bio teški autsajder, no borbu protiv Rivere je zatražio on sam i bio je vrlo sretan kad mu je UFC ispunio tu želju.

“Nazvao sam menadžera i rekao kako želim tu borbu. On me pitao jesam li siguran, a ja sam rekao kako sam uvjeren da ga mogu pobijediti. On je nazvao UFC i borba je bila dogovorena. Ljudi govore da se ne možeš spremiti za Riveru u dva tjedna, ali meni ovo nije dva tjedna, meni je ovo cijeli život. Od moje posljednje borbe u Australiji sam cijelo vrijeme u dvorani, radio na greškama i trenirao. Spreman sam i zato sam tražio ovu borbu.”

Zadovoljstvo ugovorenom borbom nije dugo trajalo. Rivera je izjavio kako bi se u toj borbi osjećao kao zlostavljač i da ne želi ozlijediti Veru. To je razljutilo Ekvadorca prije svega zbog činjenice što ta Riverina izjava, kad se malo bolje pogleda, zvuči izuzetno podcjenjivački prema borcu koji je uvjeren da ga može pobijediti.

“Zapravo mi je cijela situacija vrlo konfuzna. Ne znam zašto je prvo prihvatio borbu, da bi nakon toga otkazao i tvrdio kako je htio Dodsona. Sve što znam je da nije profesionalan, a i vjerojatno se uplašio. Zapravo, sto posto sam siguran kako se uplašio. Prihvatio je borbu uvjeren da sam neka kanta koju će razbiti, no onda je pogledao video i uvjerio se da nije tako. Ja imam dva UFC poraza, ne bježim od toga, no u te sam obje borbe bio blizu.”

Na kraju niti jedan od njih dvojice neće nastupiti u Phoenixu, a mišljenja o Riverinom potezu su podijeljena. Neki smatraju kako je napravio hvale vrijedan potez, dok se drugi u potpunosti slažu s Verom, koji smatra da ovakvom podcjenjivanju nije mjesto u UFC-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI