Odbijena “Rumbleova” žalba, sada razmišlja o tužbi protiv Komisije

UFC 03.06.2017 15:33h Autor:

Daniel Cormier

Atletska komisija države New York (NYSAC) odbila je žalbu Anthonyja Johnsona koju je podnio zbog sumnjivih okolnosti u kojima je Daniel Cormier prošao vagu uoči njihovog okršaja na UFC 210 priredbi.

Podsjetimo, aktualni prvak u poluteškoj kategoriji prošao je 8. travnja u Buffalu vagu tek iz drugog pokušaja i to nakon što je u svega 2-3 minute skinuo oko pola kilograma. Ono što je kontroverzno u cijeloj priči je njegovo hvatanje za ručnik zbog kojeg će izgleda proći nekažnjeno.

“Prema njima, Anthony nije podnio službenu žalbu na samom vaganju, a samim time je i prihvatio situaciju. No ja mislim da nema pravila koje nalaže da se borac mora žaliti na vaganju, već se oni ovime jednostavno ne žele baviti”, izjavio je za MMAJunkie Craig Zimmerman, Johnsonov odvjetnik i čovjek koji je u ime danas umirovljenog borca tražio da Cormier pod prisegom objasni svoje radnje na vaganju, a ukoliko iste ne bi mogao opravdati, od Komisije bi zahtjevao da ga kazni oduzimanjem pojasa i 20 posto plaće (iako je Johnson ranije izjavio kako dio koji se odnosi na oduzimanje pojasa nije njegova želja).

Iz Komisije tvrde kako u cijeloj priči ne vide ništa sporno, ali i da je kojim slučajem riječ o kršenju ugovora od strane Cormiera, za isto mu ne bi mogli oduzeti 20 posto plaće jer se ta stavka jednostavno ne nalazi u njihovom pravilniku.

>Nakon Cormierovog trika s ručnikom Atletska komisija New Yorka mijenja pravila

Prema pisanjima američkih medija, Johnson i njegov tim predvođen Zimmermanom u ovim trenucima razmatraju o podizanju tužbe protiv Komisije. No teško da će se išta promijeniti u ovoj priči i izgleda kako DC-u ostaje upisana pobjeda gušenjem, ali i pojas prvaka poluteške kategorije.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI