Objavljen dokumentarni film o rivalitetu UFC-a i Pridea (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.10.2018 20:57h Autor:

screenshot

UFC nastavlja objavljivati dokumentarne uratke povodom 25 godina promocije, a posljednji od njih biti će zanimljiv većini dugogodišnjih MMA fanova. On se zove “A Matter of Pride”, a njegova radnja tiče se rivaliteta Pridea i UFC-a.

Zapravo, radnja ovog filma ne tiče se izravno cijelog rivaliteta UFC-a i Pridea, nego jednog događaja koji je obilježio obje promocije. 2003. godine, u trenucima kada se UFC nalazio u krizi i kada im je pod hitno trebao neki veliki uspjeh, Dana White je svoju veliku zvijezdu poslao u Japan.

U pitanju je bio Chuck Liddell, koji je pristupio Prideovom grand prixu srednje kategorije. UFC je malo prije toga napustio prvak, Murillo Bustamante, koji je pristupio Prideu upravo startavši svoj ugovor na tom turniru. Bio je to veliku udarac za UFC, ali White je uspio doći do dogovora s Japancima i poslati svog borca na turnir u kojem su još sudjelovali Quinton Jackson, Wanderlei Silva, Alistair Overeem, Hidehiko Yoshida i još dva japanska borca.

Ovo je priča upravo o tom turniru i pokušaju UFC-a da putem Liddella pokažu kako su jači od Pridea te kako imaju šanse svjetsku MMA elitu dovesti u svoje redove, što su zapravo uspjeli tek par godina kasnije.

Ispod teksta nalazi vam se najavni video tog filma, dok cijeli možete pogledati na Fight Passu. Ukoliko niste pretplatnici, a još niste iskoristili promotivnih besplatnih tjedan dana, možda vam je upravo ovo prava prilika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI