Objašnjavamo što se zapravo dogodilo u borbi Weidmana i Mousasia!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.04.2017 07:19h Autor:

Mousasi i Weidman

Mnogi su ostali začuđeni krajnjim ishodom borbe Gegarda Mousasia i Chrisa Weidmana, odnosno načinom na koji je borba prekinuta, a Mousasi proglašen pobjednikom. Evo objašnjenja o čemu je ovdje zapravo bila riječ.

Podsjećamo, Mousasi je proglašen pobjednikom par minuta nakon što je borba prekinuta zbog sumnje na ilegalne udarce koljenom u Weidmanovu glavu. Nakon proglašenja su mnogi ostali u čudu zašto Weidmanu nije dozvoljeno da nastavi borbu, a odgovor je zapravo jednostavan. Po službenim MMA pravilima, Chris Weidman bio je nokautiran!

Naime, nakon što je došlo do prekida suca Dana Miragliotte, Weidman se bacio na pod držeći se za glavu te je u pokušajima ustajanja i komunikacije izgledao smušen. Sudac, članovi tima te doktori su pokušali komunicirati s njim, no nije im davao znakove kakve su očekivali. Liječnički tim čak je došao do njega i pitao ga koji je dan, na što on nije znao odgovoriti. Sve to dovodi do zaključka kako Chris Weidman nije bio u stanju nastaviti borbu. U tim trenucima još uvijek se vjerovalo kako su Mousasieva koljena, koja su pogodila Weidmana, bila ilegalna. Tako bi Weidman, u slučaju da nije u stanju nastaviti borbu, vjerojatno bio proglašen pobjednikom diskvalifikacijom.

Ipak, ponovljena video snimka dokazala je da su koljena bila legalna. Prvo je bilo potpuno čisto, dok je ono sporno, drugo koljeno, Mousasi pogodio tako da je prvo podigao Weidmana dovoljno toliko da mu se dlan više ne nalazi na podu. Krenuo je Gegard i trećim koljenom, no tog puta nije uspio podići Weidmana te se zaustavio, a malo nakon toga je sudac Miragliotta prekinuo borbu. Nakon provjere snimke, sudac dolazi do Weidmana i govori mu da su koljena bila legalna, nakon čega je Weidman odjednom spreman nastaviti borbu.

Onda dolazi do situacije gdje se u kavezu nalaze oba borca, sudac Miragliotta, ali i sudac John McCarthy te liječnički tim. Dolazi do međusobne konzultacije, nakon čega sudac pokazuje kako je riječ o završenoj borbi te je Mousasi proglašen pobjednikom. I ovdje slijedi odgovor zašto je došlo do toga. Naime, liječnički tim dao je svoje mišljenje, prema činjenicama s kojima su raspolagali i situaciji koju su analizirali na licu mjesta, da Chris Weidman nije bio u stanju nastaviti borbu. Budući da su udarci koji su doveli do tog stanja bili legalni, jedino rješenje bilo je prekid borbe u kojoj je Mousasi pobjednik.

Na kraju jedino ostaje pitanje da li je u Weidmanovom ponašanju bilo malo glume, s ciljem da pokuša izboriti kaznu za svog protivnika. Ukoliko je bilo, to mu se naplatilo na po njega najgori mogući način.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI