Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Nutricionist Maxa Hollowaya: Ovo je najveći “weight cut” koji sam radio u karijeri | Fight Site

Nutricionist Maxa Hollowaya: Ovo je najveći “weight cut” koji sam radio u karijeri

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.04.2018 21:25h Autor:

Max Holloway

Već smo ranije pisali o tome kako će Max Holloway ispred sebe imati teško skidanje kilograma, no da vjeruje kako će u tome uspjeti. Zbog toga je za cijeli proces angažirao George Lockharta, trenutno vodećeg borilačkog nutricionista, kojem će ovo također biti izazov karijere.

Ono što je kod populiziranja “rezanja kilograma” bio Mike Dolce, danas je to George Lockhart. Ovaj Amerikanac trenutno je najcjenjeniji te ujedno i najskuplji svjetski nutricionist, ako gledamo na stručnjake za pripremanje boraca s ciljem da bi na vaganje izašli s potrebnim brojem kilograma te da bi ih bezbolno što više vratili. Za borbu na UFC 223 pripremiti će Maxa Hollowaya, no već od samog početka znao je koliko je težak proces ispred njih.

“Bilo je tu jako puno matematike, jako puno kalkulacija i jako puno stresa, a sve u jako malo vremena. No, ovo je velika stvar za Maxa. Ja sam mu lako mogao reći da on to ne može učiniti i ne bih imao nikakvog stresa, no ovaj momak zna koliko to želi. I ja također znam koliko Max to želi. On je zapravo uzbuđen oko svega pa tako i oko procesa koji nas čeka. Ima toliko puno kilograma za skinuti, a svejedno je uzbuđen. Kao da je to samo još jedan izazov koji je ispred njega, tako je lako ušao u ono što ga čeka”, prokomentirao je Lockhart, koji je Maxa dočekao u New Yorku te su odmah krenuli na posao. I vidio je s kakvim borcem će do petka imati posla:

“Znam da će Max ovo uspjeti odraditi u detalj. Znam da on sebe može odvesti tamo gdje većina ne želi niti krenuti. Tako da sam uzbuđen, ali i miran. No, ovo bih usporedio s vremenom kada sam bio u marincima i kad smo trebali trčati tri milje. Nije da to ne možeš, ali pitanje je možeš li u za to određenom vremenu.”

I pred njim je jako težak posao, što je uostalom sam potvrdio. A imao je već ispred sebe teških skidanja kilograma. Uostalom, u pitanju je nutricionist koji radi i s Cris Cyborg.

“Svi koji me prate znaju što i kako radim radim, a ovo je zapravo izjednačeno s najvećom potrebnom težinom s kojom sam do sada radio. Mi uvijek pazimo na to i kakva će biti izvedba, a ne samo na to da se ti kilogrami skinu. Tako radimo kroz cijeli kamp i pazimo na svaki detalj. Ali ovdje je sve stvar kilograma, izvedba će doći u prvi plan tek u subotu navečer. Tako da moram priznati kako ćemo biti prisiljeni napraviti neke stvari koje neće dobro utjecati na izvedbu. To su neke stvari koje će ubrzati proces topljenja masti”, objasnio je svoj dio posla.

Nije Lockhart otkrio koliko će to kilograma biti u pitanju, ali je otkrio kako na programu sada ima ukupno sedam klijenata, između ostalog i Joannu Jedrzejczyk koja nastupa u sunaslovnoj borbi. I vjeruje kako će svi uspješno odraditi svoj posao. Jedino nije siguran koliko će se on sam uspjeti naspavati ovog tjedna.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI