Nurmagomedova i na rehabilitaciji posjetila USADA (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.06.2017 10:22h Autor:

Khabib Nurmagomedov

Za UFC “contendera” u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova nema poštede niti dok se oporavlja od zdravstvenih problema koji su ga spriječili da nastupi protiv Tonyja Fergusona na UFC-u 209.

Fotografija objavljena na jednom američkom MMA forumu otkriva kako su Nurmagomedova ovih dana posjetili službenici USADA-e kako bi ga testirali na nedopuštena sredstva.

Rus je dao dvije bočice krvi te je ispunio formulare potrebne da bi sve prošlo po strogim pravilima. Sve je ovjekovječio fotografijom kao dokaz da USADA kontrolira stvari čak i kada je borac izvan natjecanja.

Povratak u listopadu?

Za sada se ne zna točno kada bi se Nurmagomedov trebao vratiti u akciju, no vjeruje se da bi to trebalo biti uskoro.

“Kada je u pitanju zdravlje, gotovo da sam odradio do kraja rehabilitaciju. Počet ću trenirati negdje sredinom lipnja. Povratak je planiran za listopad jer mi trebaju četiri mjeseca punog treninga. Što se tiče meča, 90 posto sam siguran da ću se boriti za privremeni pojas u prvom povratničkom meču”, izjavio je Nurmagomedov i dodao:

“Zapravo, u ovom trenutku laka kategorija UFC-a je jedna od najkompetitivnijih. Ima mnogo boraca na vrhu koji će se u bliskoj budućnosti boriti za titulu. Za sada ne znam ime svog protivnika, ali naravno, ja ću inzistirati na Tonyju Fergusonu. Trenutačno se želim boriti samo protiv njega i niti jedno drugo ime me ne zanima.”

Nurmagomedov i dalje ima savršen “score” od 24-0 i bez sumnje je jedan od najboljih boraca svijeta u -70 kg kategoriji. No, problemi sa skidanjem kilograma su se pokazali vrlo ozbiljnima te bez rješavanja problematičnog zdravstvenog stanja kada je u pitanju njegov “weight cut”, teško je očekivati da će Rus uspješno zavladati lakom divizijom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI