Nurmagomedov u startu veliki favorit protiv Fergusona

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.01.2018 19:02h Autor:

Khabib, Dana i Tony

Objavljeni su prvi kladioničarski koeficijenti za borbu Khabiba Nurmagomedova i Tonya Fergusona, a Dagestanac je u startu podosta veliki favorit u toj borbi. No, zanimljivo je čuti kako je koeficijente obrazložila osoba koja ih je odredila.

Izvjesni Joey Oddessa zapravo je elitni MMA “bookmaker”, odnosno osoba koju kladionice angažiraju za analizu borbi i postavljanje koeficijenata. On je tako već odredio prve ponude za borbu Khabiba i Tonya, koja još uvijek nije potvrđena. No, to zapravo nikada nije sprječavalo kladionice da neke borbe stavljaju u ponudu.

Tako je na Nurmagomedova ponuđen koeficijent -200, što bi u prijevodu na nama poznat način postavljanja značilo 1.33, a što se tiče Fergusona, njegov tečaj je +165, u prijevodu 2.65. Dakle, El Cucuy će u ovu borbu sigurno ući kao prvak ili privremeni prvak, no ujedno i podosta velik autsajder. Spomenuti Oddessa je za obrazloženje upitan od strane portala MMAJunkie, kojima je rekao:

“Ne znam može li Khabib rušiti Tonya kad god poželi, no sigurno je kako će ga srušiti i držati dolje dovoljno dugo da dobije runde te na taj način dobije i borbu. Da kod Khabiba nije bilo toliko otkazivanja i neaktivnosti, ovaj bi koeficijent bio još i niži. Iako nije često nastupao, u svojim je posljednjim borbama izgledao još impresivnije nego ranije. Osim toga, ova ponuda gotovo je identična onoj prije UFC 209 eventa, na kojem su se trebali boriti.”

Ukoliko ipak vjerujete u Fergusona, mogli bi ste dobro zaraditi ako vaš favorit odnese pobjedu, budući da domaće kladionice većinom uzimaju ono kako borbe predviđaju Amerikanci. Budući da je ovdje u pitanju elitni “bookmaker”, gotovo je sigurno da prave brojke, one koje će se pojaviti kada borba bude potvrđena, neće biti puno drugačije od ovoga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI