Nurmagomedov: Povratak ovisi o mom ocu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.11.2015 10:09h Autor:

Khabib Nurmagomedov

Nakon što je privukao pažnju svojim nastupima u UFC-u, Khabib Nurmagomedov izrastao je u vrlo ozbiljnog kandidata za napad na naslov prvak u lakoj kategoriji. No, ozljede koje su ga zadesile bitno su usporile planove vezane uz njegovu karijeru.

Nurgmagomedov u karijeri nije izgubio niti jedan meč. U 22 nastupa ubilježio je isto toliko pobjeda od čega šest u UFC-u. Posljednji meč imao je još u travnju 2014. kad je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Rafaela dos Anjosa. Tada su počeli problemi s ozljedama.

Meč s Donaldom Cerroneom, koji je bio zakazan za UFC 178, otkazan je zbog ozljede koljena. Ovaj se dvojac ponovo trebao naći na suprotnim stranama na UFC 187 događaju, ali Nurmagomedova su ponovo zadesili problemi s koljenom. Novi je povratak bio predviđen za TUF 22 Finale i sredinu prosinca kad mu je protivnik trebao biti Tony Ferguson. Međutim i ovaj je meč otkazan zbog nove ozljede Nurmagomedova. Ovog je puta u pitanju bilo rebro.

Nakon svega što mu se dogodilo tijekom proteklih godinu i pol dana, razočarani Nurmagomedov počeo je razmišljati hoće li se uopće ponovo boriti. Ako i hoće veliku će ulogu u toj odluci imati njegov otac Abdulmanap Nurmagomedov.

"Moj otac igra veliku ulogu u mom životu i sve važne odluke donio sam nakon što sam se s njim savjetovao. Moja budućnost ne ovisi samo o Bogu već i o mišljenju mog oca.", napisao je na Instagram profilu Nurmagomedov.

"Ako mi otac kaže da je sve gotovo onda je gotovo. Blagoslov i podrška roditelja je najvažnija stvar."

Preko društvenih mreža se oglasio i Khabibov otac Abdulmanap.

"Ozljede dovode do vrlo neugodnih situacija. Trudili smo se otkriti kako da ih izbjegnemo i ne razočaramo navijače. No, nismo uspjeli. Ozljeda se dogodila dan prije leta za SAD i 42 dana prije zakazane borbe. Planirali smo dva trening kampa po 21 dan. Khabib je bio na 85 kilograma i to je bilo sasvim u redu s obzirom na preostalo vrijeme do borbe. Jedino olakšanje je što nije riječ o novoj ozljedi koljena. Slomljeno rebro je vrlo česta ozljeda kod hrvača."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI