Nurmagomedov otkrio “bombu”: UFC mi je ponudio Tonyja Fergusona za 30. prosinca!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.11.2017 12:59h Autor:

Khabib Nurmagomedov & Tony Ferguson

Neporaženi ruski UFC borac Khabib Nurmagomedov je izazvao priličnu buru svojim posljednjim “tvitom” u kojem je otkrio do sada nepoznatu informaciju.

UFC mu je, naime, ponudio meč protiv privremenog prvaka u lakoj kategoriji Tonyja Fergusona na UFC-u 219 30. prosinca. Podsjećamo kako se Nurmagomedov na istom eventu vraća protiv Edsona Barboze, no očito je kako je UFC u međuvremenu imao drugačiju ideju koja za sada nije realizirana. Rus je dvoboj pihvatio, no UFC za sada šuti o njemu.

Ako je čelništvo elitne promocije iniciralo ovaj meč, ako je Nurmagomedov na njega pristao, jedino gdje je moglo zapeti jest na strani privremenog prvaka Fergusona.

“Da budemo jasni. Ponuđen mi je meč protiv Tonyja Fergusona 30. prosinca. Prihvatio sam taj meč, ali moj fokus je sada na Barbozi”, napisao je Nurmagomedov na svom Twitteru te je pritom “tagirao” šefa Danu Whitea.

S obzirom da je do završne priredbe u 2017. godini ostalo tek 5 tjedana, prilično ne neizvjesno da će se situacija preokrenuti i da ćemo na koncu vidjeti dvoboj Ferguson vs. Nurmagomedov. Posebno nakon što je u međuvremenu dogovoren glavni meč večeri između Cyborg i Holm.

No, ova informacija pokazuje koliko je UFC bio očajan u pokušaju da osigura što zvučniji “main event” UFC-a 219. U nedostatku boljih rješenja, u nemogućnosti da privole McGregora na povratak, okrenuli su se dvoboju Woodley vs. Diaz i Nurmagomedov vs. Ferguson.

Diaz je tražio previše novca, a Fergusonov tim je očito procijenio kako je najbolje pričekati povratak McGregora. Meč u kojem će zasigurno zaraditi mnogo više novca. Realno govoreći Ferguson dvobojem protiv opasnog Nurmagomedova ne može previše profitirati. Osim što si može uništiti šansu za mega meč protiv McGregora…

Niti Ferguson, niti njegov tim se nisu osvrnuli na ove tvrdnje za sada!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI