Nurmagomedov odbio meč protiv Fegusona na UFC-u 216!

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.07.2017 14:03h Autor:

Khabib Nurmagomedov (Instagram)

Ruska borilačka zvijezda Khabib Nurmagomedov je odbio meč protiv Toynja Fergusona na UFC-u 216 koji bi za ulog imao pojas privremenog prvaka u lakoj kategoriji.

UFC je Rusu poslao ponudu za nastup na priredbi u listopadu, no prema pisanju američkih medija, Nurmagomedov je smatrao da nema dovoljno vremena za pripremu nakon svih zdravstvenih problema koje je iskusio posljednjih mjeseci. Navodno je spreman isti meč prihvatiti mjesec dana kasnije, odnosno u mjesecu studenom.

Da se radi o istinitim informacijama potvrdio je i sam Nurmagomedov u posljednjem intervjuu za RT.com u kojem je objasnio situaciju u kojoj se našao.

“Tražio sam ih da se borimo 4. studenog. Prvo sam dobio ponudu za 7. listopad, ali to nisam mogao prihvatiti. Htio sam se pripremiti na najbolji mogući način i nisam mogao prihvatiti meč i riskirati svoje tijelo u tom trenutku, Nisam htio napraviti istu grešku i ponovno gurnuti moje tijelo do granica izdržljivosti. Želim biti zdrav i to je nešto na što sam se fokusirao protekla četiri mjeseca. Moram imati minimalno 100 dana da bih se vratio u punu borilačku formu”, rekao je “The Eagle” te je nastavio:

“Sada treniram sa 100 posto kapaciteta. Gotov sam sa svim medijskim obavezama i krećem za Dagestan gdje ću ostati mjesec ili mjesec i pol dana. Tamo ću odraditi bazni kamp, a onda ću se preseliti u Ameriku na otprilike dva mjeseca. Tako da ću krajem jeseni biti spreman za nastup. Kao što sam rekao ranije, želim ponovno isti meč protiv Fergusona za pojas.”

Podsjećamo, dvojac se trebao susresti u travnju na UFC-u 209, a ulog je trebao biti pojas privremenog prvaka u lakoj kategoriji. Nažalost, Nurmagomedov nije uspješno mogao proći proces skidanja kilograma prije službene vage te hospitaliziran, a čitav dvoboj otkazan.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI