Nurmagomedov odbio borbu u srpnju zbog Ramazana

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.05.2014 17:12h Autor:

Khabib Nurmagomedov

Predstavnici Khabiba Nurmagomedova danas su izjavili kako je njihovom klijentu bio ponuđen nastup u glavnoj borbi UFC Fight Night 45 eventa, no da ruski borac nije mogao prihvatiti tu borbu, budući da se tad pridržava Ramazana.

Khabib Nurmagomedov (22-0, 6-0 u UFC-u) sve je veća UFC zvijezda, a po mnogima se nalazi samo jednu pobjedu od napada na titulu prvaka lake kategorije. No, ta pobjeda trebala bi doći protiv nekog velikog imena. Priliku za to mogao je imati u sprnju u Atlantic Cityu, no odbio je nastupiti, budući da se tad pridržava muslimanskih običaja u mjesecu Ramazana.

"Nismo dobili ponudu protivnika, no došla nam je ponuda nastupa. No, Khabib nas je obavijestio da je tad Ramazan te da je on tad nedostupan za borbu", rekli su Khabibovi agenti. U mjesecu Ramazani pripadnici islamske vjeroispovjesti poste tako da ništa ne pojedu niti popiju od zore pa do zalaska sunca. 

Budući da su u Ramazanu takve prehrambene navike, tijelo ruskog borca ne bi moglo podnijeti pripreme za borbu i sve što ide uz njih te iz tog razloga nije u mogućnosti nastupiti. Njegov agent rekao je kako bi Khabib za borbu mogao biti spreman krajem kolovoza ili početkom rujna te da se spreman boriti protiv bilo kojeg borca, koji bi mu mogao donijeti napad na titulu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI