Nurmagomedov ima alternativnog protivnika za svog sina: Trenirao je Barbozu za Khabiba, neka se sada sam bori!

UFC 13.01.2018 22:49h Autor:

Abdulmanap Nurmagomedov & Khabib Nurmagomedov

Iako je Abdulmanap Nurmagomedov izjavio da će iduća borba njegovog sina Khabiba Nurmagomedova (25-0, 9-0 UFC) vjerojatno biti u travnju protiv Tonyja Fergusona, otac neporažnog Dagestanca ima i plan B.

Budući da Ferguson već drži privremeni pojas UFC-ove lake kategorije, što ga obvezuje na borbu s aktualnim (i neaktivnim) prvakom, Conorom McGregorom, Nurmagomedov je svjestan da će Khabib kao prvi izazivač možda morati još čekati svoju borbu za naslov te je u razgovoru za MatchTV.ru ponudio alternativu.

” Ako se Conor i Ferguson budu borili međusobno, dajte nam (Eddieja) Alvareza. Rekao je da je pripremao Barbozu za Khabiba. E pa, hajdemo vidjeti, neka se sada sam bori.

Alvarez je bivši prvak i trening partner Edsona Barboze, kojeg je Khabib apsolutno uništio prošlog mjeseca na UFC-u 219  izborivši dominantnu pobjedu sudačkom odlukom

Nurmagomedov želi da njegov sin ostane aktivan čak i ako ne uspiju odmah dogovoriti borbu za pojas protiv Fergusona ili McGregora. Khabib vremena za borbu ima do druge polovice svibnja kada prema islamskom kalendaru počinje mjesec posta, Ramazan. Nakon toga povratak je moguć tek u rujnu.

“Ako se radi o prvoj trećini Ramazana, onda je to normalno. Khabib neće biti oslabljen. Baš naprotiv. Osam dana prije borbe, kada skida kilograme, ionako jede manje nego nakon zalaska sunca za vrijeme Ramazana. Spremni smo na borbu do 22. svibnja.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI