Nurmagomedov i Barboza dogovoreni za UFC 219

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.10.2017 09:16h Autor:

Nurmagomedov vs. Barboza

Borba o kojoj se već neko vrijeme govorilo sada je potvrđena. Khabib Nurmagomedov i Edson Barboza sučeliti će se na UFC 219 eventu krajem ove godine.

Tako će Dagestanac ipak nastupiti ove godine, nakon što je u ožujku otkazao borbu protiv Tonya Fergusona dan prije termina održavanja na UFC 209. Nakon toga je bilo upitno hoće li biti u stanju boriti se ove godine, no nedavno je izjavio kako želi nastupiti na bilo kojem eventu u studenom ili prosincu. UFC se potrudio naći mu adekvatnog protivnika, a pronašli su onog koji mu po rankingu najviše odgovara. To je Edson Barboza, koji ove godine također nije bio previše aktivan, odnosno odradio je tek jednu borbu. Nurmagomedov i Barboza nalaze se na drugom i trećem mjestu ljestvice izazivača lake kategorije.

Nurmagomedov (24-0, 8-0 UFC) će tražiti pobjedu kojom bi osigurao napad na titulu prvaka, koji bi već odavno imao da je aktivniji ili da je bio odgovorniji prema zadovoljavanju potrebnih kilograma. Nema nikakve sumnje kako je drugoplasirani borac ljestvice svjetska klasa, što uostalom govori njegov skor, ujedno i najbolji skor u cijelom UFC-u, no neke stvari treba bolje posložiti da bi postigao ono što mu mnogi predviđaju, a to je vladanje kategorijom do 70 kilograma. Prošle godine se vratio nakon dvogodišnje stanke te je uspješno odradio dva nastupa, no ove godine je ponovno upao u probleme, zbog kojih će nastupiti tek predzadnjeg dana u godini.

S druge strane imamo Barbozu (19-4, 13-4 UFC), 31-godišnjaka koji je već sedam godina u UFC-u i do ove godine bio je jedan od aktivnijih boraca u promociji. Nekoliko puta je dolazio blizu ozbiljnijih postignuća, no u tim je borbama uvijek nešto nedostajalo da dođe do napada na sam vrh. Trenutno je unutar niza od tri pobjede i ovo mu je savršena prilika, no s druge strane ima borca koji mu stilski nikako ne odgovara.

Znamo kako je najjača karakteristika Nurmagomedova hrvanje, dok je Barboza kickboksač koji voli svoje najkvalitetnije stvari odrađivati s distance, odakle može dovesti najjaču snagu u svoje kickove, koji su mu najjače oružje. Tako da bi ovo trebala biti prava taktička bitka, a glavni zadatak biti će na Marku Henryu, koji će za Barbozu morati smisliti taktiku gdje neće Dagestancu dozvoliti prilazak u poziciju gdje bi dolazio do klinča, iz kojeg onda najčešće slijedi rušenje. Barboza se zapravo u dosadašnjoj karijeri nije susreo niti s približno ovoliko dobrim hrvačem i na njemu će biti pravi test. No, niti Nurmagomedov nije imao posla s borcem tako ubojitih kickova, koji te mogu ugroziti u svakom trenutku. 30. prosinca nas svakako čeka uzbudljiv duel dva vrhunska borca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI