Nurmagomedov: Ako Cerrone izgubi, ja se trebam boriti za titulu

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.05.2015 18:04h Autor:

Iako je zbog ozljede ostao bez nastupa na UFC 187 eventu, Khabib Nurmagomedov i dalje misli da bi trebao dobiti priliku napasti titulu, ukoliko njegov planirani protivnik Donald Cerrone izgubi borbu.

Prošlo je 14 mjeseci otkad je Khabib Nurmagomedov (220-, 6-0 u UFC-u) posljednji put nastupio, a nova ozljeda onemogućila je njegov nastup na ovotjednom UFC 187 eventu. Trebao je nastupiti protiv Donalda Cerronea u borbi za izazivača u lakoj kategoriji, no on i dalje ima teoriju prema kojoj bi njegov idući nastup trebao biti za titulu.

Donald Cerrone se, umjesto protiv Khabiba, bori protiv Johna Makdessia, a Dagestanac ima prijedlog kako bi se trebala odviti situacija oko borbe za titulu:

"Ukoliko Cerrone pobjedi Makdessia, bit će na osam pobjeda u nizu i to je sjajno. U tom slučaju je apsolutno zaslužio napad na titulu prvaka."

No, postoji i dio koji je Khabibu više sviđa: "Ukoliko izgubi, mislim kako je moj red i kako bih se ja trebao boriti za titulu prvaka."

Nurmagomedov bi se trebao vratiti tijekom ljeta, dok bi Rafael Dos Anjos svoju titulu mogao, prema najavama, braniti početkom jeseni. Upravo se protiv trenutnog prvaka Nurmagomedov posljednji put našao u kavezu te ga savladao uvjerljivom odlukom. No, nakon toga je uslijedila sjajna Dos Anjosova serija od četiri pobjede, koja ga je i dovela na UFC-ov tron.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI