NSAC objasnili Cainovu zabranu nastupa: Naš je zadatak reagirati ukoliko postoji rizik po borca

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.12.2016 17:18h Autor:

Cain Velasquez

Cain Velasquez teško se pomirio s tim što mu je atletska komisija savezne države zabranila nastup na UFC 207 eventu, a sada je javnost napokon saznala uz koje su obrazloženje to učinili.

Bivši teškaški prvak je javno govorio o svom problemu s ozljedom i o borbi protiv bolova, no nije niti slutio kako bi i to moglo utjecati na mišljenje komisije, koja mu na kraju nije odlučila izdati dozvolu za nastup u petak, na UFC 207 eventu gdje se trebao boriti protiv Fabricia Werduma. Evo kako glasi službeno priopćenje iz NSAC-a:

“Vodeći se medicinskim zapisima, interviewima i najboljim sudovima našeg predsjednika i ostatak vodećih ljudi, uz namjeru da u prvom planu sačuvamo zdravlje i sigurnosti sportaša, odlučeno je kako Cain Velasquez nije dovoljno spreman za borbu. Borci imaju financijski poticaj da se natječu, pa je iz tog razloga naš posao intervenirati kada rizik postane evidentan. Očito je kako je zdravlje gospodina Velasqueza ugroženo i natjecanje bi ga stavilo u nepotreban rizik uz vrlo opasne posljedice.”

Ovakvo objašnjenje će teško koga oraspoložiti, a posebno Caina, koji je već najavio kako namjerava odraditi ovu borbu, a nakon toga se podvrgnuti medicinskom tretmanu koji uključuje operaciju, da bi mogao biti spreman za daljnje izazove u karijeri. Jedino što je ovdje upitno je što su ljudi iz NSAC uzeli kao najrelevantniji podatak, budući da je Velasquez dobio sve medicinske dozvole potrebne za nastup. Tko zna da li bi bilo ikakve reakcije da prije par dana nije opisao svoje probleme u jednom interviewu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI