Novi udarac za UFC, uvodne UFC 213 borbe polučile najslabiju gledanost u zadnje tri godine

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.07.2017 22:14h Autor:

Oleinik vs. Browne

Iako je UFC ponudio vrlo zanimljiv uvodni program UFC 213 eventa, brojke koje su pristigle nikako nisu dobre za promociju. Ovo su bili najslabiji “prelimsi” jednog PPV eventa, još od 2014. godine.

Uvodni program je predvodila teškaška borba Travisa Brownea i Alekseia Oleinika, a nju je gledalo 732.000 duša pred TV ekranima, dok je prosječna gledanost četiri borbe uvodnog programa, koji se emitirao na Fox Sports 1 televiziji, 657.000.

Ovako niske brojke je UFC posljednji puta polučio za UFC 179 event, koji se održao u kolovozu 2014. godine. Tada su se u Brazilu borili Jose Aldo i Chad Mendes, dok su uvodni program predvodili tada malo poznati Neil Magny i brazilska nada William Macario. Tada je njih gledalo nešto više od pola milijuna gledatelja.

Čini se kako UFC-ove uvodne borbe, koje su realno sve slabije, padaju po gledanosti otkako je promocija doživjela promjenu vlasništva. Naime, posljednji PPV event braće Fertitta bio je UFC 200, a njegove uvodne borbe su srušile rekord gledanosti.  1.786.000 zvuči nevjerojatno i kao broj kojeg će UFC teško dostići. Posebno u vrijeme kada puštaju borce iz Top 10 poretka, koji su se nerijetko znali nalaziti upravo na tim uvodnim programima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI