Novi problemi za Overeema. Golden Glory ga tužio dan prije borbe s Lesnarom!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.12.2011 16:49h Autor:

Dana White i Alistair Overeem

Kako polako stvari izlaze na vidjelo bit će zanimljivo vidjeti u kakvom će mentalnom stanju Alistair Overeem dočekati mega borbu s Brockom Lesnarom.

Nakon što je ranije danas objavljeno kako je zbog inzistiranja Lesnarovih ljudi morao napustiti Xtreme Couture kamp, nova vijest je da je Knock Out Investments, menadžment firma poznatija kao Golden Glory jučer podnijela tužbu u Clark Countyju u Nevadi zbog kršenja petogodišnjeg ugovora koji je trajao do srpnja 2012.

Tužba navodi Overeemova zastupnika Collina Lama kao optuženika. Lam je za ESPN izjavio sljedeće: “Imamo pravni tim, sjajnu trvtku u Las Vegasu i L.A.-u. Oni vode brigu o tome”.

U tužbi stoji da Nizozemac nije platio 30 posto zarade od meča s Werdumom u lipnju i da je prekršio ugovor. U ovom slučaju promotor je novac isplatio direktno Overeemu, što je standardni postupak na Zuffinim priredbama, a ne kao ranije Golden Gloryju.

Zuffa je potom otpustila Overeema i ostale borce Golden Gloryja, smatravši njihov način poslovanja neetičkim, ali je zadržala ekskluzivna pregovaračka prava s Overeemom.

Ipak, KOI je ispregovarao Nizozemčev prelazak u UFC u rujnu ove godine. U studenom Overeem je tužio KOI zbog neisplate 151 tisuće dolara i tražio raskid ugovora sudskim putem.

KOI je odgovorio protutužbom. “Tužba je podnesena iz vrlo jednostavnog razloga.” rekao je Roderick J. Lindblom, pravni savjetnik KOI-ja, “Alistair Overeem bio je dio Golden Gloryja 11 godina. Knockout Investment ima menadžerski ugovor s njim od 2007. do 2012. S njim su ispregovarali jedan od najvećih ugovora u MMA povijesti. Samo par dana kasnije on ih je optužio za neke mutne stvari koje nisu istinite i prekršio ugovor.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI