Novi preokret! Bisping je ozlijeđen i ne stigne se oporaviti za Romera, čekati će GSP-a

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.05.2017 19:46h Autor:

Michael Bisping & Georges St-Pierre

Oko iduće borbe Michaela Bispinga konstantno se događaju promjene, a sada se javio i UFC-ov prvak srednje kategorije. Iako se posljednjih dana priča kako će se ovog ljeta boriti protiv Yoela Romera, on kaže da se ne stigne oporaviti do te borbe i u potpunosti mu odgovara čekati jesen, kada bi Georges St-Pierre trebao biti spreman za borbu.

Ovo stvara dodatne probleme UFC-u, budući da je promocija negativno reagirala na izjavu Georgesa St-Pierrea, koji je rekao kako će tek od listopada ili studenog biti spreman sučeliti se s Bispingom. Dana White je tada rekao kako se borba između GSP-a i Bispinga neće održati, odnosno da će Britanac prvo braniti titulu protiv Yoela Romera. I onda, kada se očekivalo da njihov okršaj postane služben za UFC 213 ili UFC 214, javio se napokon Michael Bisping:

“Ovdje je zapravo došlo do velikog nesporazuma pošto se ja uskoro baš i ne mogu boriti. Ne mogu vježbati, ne mogu trenirati, koljeno mi stvara strašno puno problema. Počelo je dok sam bio u Tajlandu i ne dolazi na bolje. Da skratim, zaključak je kako neću ni u kom slučaju biti spreman boriti se u skorije vrijeme. Na kraju bi ovo sve moglo ispasti savršen scenarij za mene. Rockhold nema pravo išta govoriti, no neki ljudi imaju. Yoel je sada već neko vrijeme tu, Robert Whitaker i Gegard su također na čekanju, no ja imam ugovorenu borbu. Dok ne saznam drugačije od nekih službenih osoba ili kanala, ja očekujem da je moja iduća borba protiv GSP-a”, izjavio je danas Bisping.

To stvara nove probleme UFC-u, odnosno i dalje blokira cijelu srednju kategoriju, koja ima nekoliko potencijalnih izazivača na čekanju, u prvom slučaju Yoela Romera koji je svakako zaslužio priliku idući se boriti za naslov. No, čini se kako sada neće biti ništa od toga i promocija je ponovno u velikim problemima.

Ukoliko se Bisping i GSP budu borili tek u listopadu ili studenom, srednja će kategorija biti godinu dana bez borbe za titulu, a u nekim drugim slučajevima je i kraće trebalo za organizaciju borbe za privremenog prvaka. Koliko god ta titula bila besmislena, možda je ona jedino što Romera, koji je također na čekanju od prosinca, može dovesti u oktogon. Kubancu je 40 godina i sigurno nema puno vremena za čekanje svoje prilike, a borbom za privremenu titulu bi mogao potvrditi kako je upravo on idući na redu. Tada mu to nitko ne bi mogao oduzeti, pa tako niti Bisping svojim igricama. Jer, zna se koliko novaca donosi okršaj s Georgesom St-Piereom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI