Nova UFC-ova zvijezda američki nogomet smatra puno opasnijim sportom od MMA-a

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.12.2017 18:33h Autor:

Eryk Anders

Eryk Anders nova je UFC zvijezda, a to je potvrđeno kad je ovaj borac dobio mjesto u glavnoj borbi jednog eventa. Anders je progovorio o svojoj tranziciji iz američkog nogometa u MMA i što je to napravilo njegovom tijelu.

Andersova karijera za sada teče bolje nego što je mogao zamisliti. Slavio je u svih dosadašnjih deset borbi, bio je LFA prvak te je uspješno odradio dva UFC nastupa. U veljači ga čeka glavna borba Fight Nighta u Brazilu, a s druge strane legendarni Lyoto Machida. Ovaj borac kaže da je takav brzi napredak tu jer u sportu apsolutno uživa.

“Volim ovaj sport i uživam u njemu puno više nego što sam ikad uživao u američkom nogometu. Vjerojatno je to razlog zašto tako brzo napredujem. Već sam izgradio svoju bazu fanova od kojih sam neke ja uveo u sport. To su fanovi koji me prate još od moje karijere u američkom nogometu. Moram priznati kako je taj sport bio jako dobar prema meni”, rekao je Anders, koji je onda usporedio ta dva sporta i opasnost koji oni donose. Ukoliko ste pogledali barem jednu utakmicu američkog nogometa, mogli ste vidjeti kakvi su tamo dueli pa ne bi trebalo čuditi mišljenje ovog momka iskusnog na oba polja.

“Američki nogomet je puno opasniji nego MMA. Kada budeš nokautiran u borbi, to je jednom, nakon čega uzimaš pauzu od nekoliko mjeseci tijekom kojih ti se tijelo oporavlja. U američkom nogometu možeš biti nokautiran, no odmah se vraćaš i konstantno primaš novi udarac za udarcem, posebno ako igraš ‘D liniju’. Svaki napad te čeka kolizija s nekim protivnikom, a tvoje tijelo to nikako ne voli.”

Anders je bio vrlo dobar igrač na koledžu, no u NFL-u nije uspio. Potpisao je ugovor s profesionalnom momčadi, no nije dogurao do sastava te je nekoliko godina proveo u polu-profesionalnim američkim ligama. A onda se odlučio krenuti u MMA.

“U tom sportu vidiš 30-godišnjake kojima je karijera gotova zbog svih udaraca koje su primili. Pogledajte prosječni igrački vijek NFL igrača, tri do pet godina, ukoliko imaju sreće. MMA borci mogu trajati puno duže, ako nisu jedni od onih koji idu naprijed sa spuštenim rukama s ciljem da daju i prime batine. Moje se tijelo nikada nije bolje osjećalo, otkako se bavim sportom. U dvorani treniramo vrlo inteligentno i oprezno pa moje tijelo ne proživljava štetu. U američkom nogometu sam svaku utakmicu imao prometnu nesreću. Osim toga mi je i prehrana drugačija, ne moram jesti svu onu hranu i onda to trošiti u teretani. Na koledžu su me cijelo vrijeme boljela leđa i koljena. Sada hodam na svojoj prirodnoj težini, prehrana je bolja i trening je odličan. Mogao bih ovako zauvijek kada bih htio.”

Borba Andersa i Machide na rasporedu je 3. veljače u brazilskom Belemu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI