Nova UFC-ova divizija našla se na službenom rankingu

UFC 07.12.2017 19:37h Autor:

Rachael Ostovich, Nicco Montano i Paige VanZant

Po prvi puta se na UFC rankingu nalazi nova kategorija, odnosno ženska muha kategorija, koja je proteklog vikenda dobila i svoju prvu prvakinju. Na rankingu su se našle borkinje koje su do sada službeno odradile borbu u ovoj kategoriji.

Tako je ovaj ranking daleko od relevantnog, budući da tu prije svega nema Valentine Ševčenko, koja još nema niti ugovorenu borbu u ovoj kategoriji, kao niti još nekih vrlo zanimljivih imena. Sve su to djevojke koja bi već svojim prvim nastupima trebale naći svoje mjesto ovdje, prije svega Joanne Calderwood, Katlyn Chookagian, Alexis Davis, Paige VanZant ili Andrea Lee. Sve su to djevojke koje bi vrlo brzo mogle kandidirati za titulu, koja je nakon Ultimate Fightera pripala Nicco Montano.

Montano sada ima veliku metu na svojim leđima, jer sve djevojke žele taj pojas, a prva među njima, pa tako i na rankingu, je Sijara Eubanks, koja se trebala boriti protiv nje, bila je i favoritkinja na kladionicama, no problemi sa skidanjem kilograma su doveli do njenog otkazivanja borbe. Njena zamjena, Roxanne Modafferi nalazi se na trećem mjestu, dok je drugo pripala Lauren Murphy. Ona je u vrlo izjednačenoj borbi bila bolja od Barb Honchak, čiji je plasman na četvrtoj poziciji. Vrlo zanimljiva Rachael Ostovich Berdon se nalazi na sedmom mjestu, dok je na osmom Jessica Rose Clark, koja se uskoro bori protiv Paige Van Zant. Deveto je zauzela Mara Romero Borella iz Italije, a top 10 zatvara Shana Dobson, koja je u petak slavila nokautom protiv Ariel Beck.

UFC Ranking ženske muha kategorije

Prvakinja: Nicco Montano
1. Sijara Eubanks
2. Lauren Murphy
3. Roxanne Modafferi
4. Barb Honchak
5. Montana De La Rosa
6. DeAnna Bennett
7. Rachael Ostovich
8. Jessica Rose Clark
9. Mara Romero Borella
10. Shana Dobson
11. Gillian Robertson
12. Kalindra Faria
13. Melinda Fabian
14. Bec Rawlings
15. Emily Whitmire

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI