Nova ozljeda Bobbya Greena i novi UFC 225 protivnik za Claya Guidu

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.05.2018 18:42h Autor:

Bobby Green

Nova ozljeda Bobbya Greena i novo otkazivanje borbe ovom uvijek atraktivnom i zanimljivom članu UFC-ove lake kategorije. Ovog puta se to dogodilo samo deset dana prije nastupa, no Clay Guida već ima novog protivnika za UFC 225 event.

Kao što je navedeno u naslovu, Green se trebao boriti protiv Guide, no danas je došla obavijest kako se ozlijedio i da neće moći nastupiti. Green je što se toga tiče jedan od najnesretnijih UFC boraca, budući da je od posljednjih devet ugovorenih borbi nastupio u tek četiri, dok je čak pet puta morao otkazati zbog ozljede.

Srećom po event, ali i po Claya Guidu, UFC je već imao spremnu zamjenu koju su odmah kontaktirali, a to je Charles Oliveira. Brazilac se ove godine još uvijek nije borio te je spremno prihvatio poziv. Posljednji je nastup imao u prosincu, kada je bolji od njega bio Paul Felder, što mu je treći poraz u posljednje četiri borbe. Ovaj 28-godišnjak inače je već vrlo iskusan borac. U karijeri ima 22 pobjede i osam poraza, dok je kao UFC borac upisao skor 9-8. Član promocije postao je još 2010. godine, kada mu je bilo tek 20 godina te se iskazao kao jedan od najvećih “submission specialista” u promociji.

Guida (34-17, 14-13 UFC) je trenutno unutar niza od dvije pobjede i to po prvi put od 2011. godine, kad je dogurao do borbe za prvog izazivača. Povratak u laku kategoriju bio mu je odličan potez te ponovno uveseljava fanove ne samo svojim uvijek uzbudljivim borbama, nego i pobjedama.

UFC 225 na rasporedu je slijedećeg vikenda, odnosno za deset dana (9. lipnja), a predvodi ga borba za titulu srednje kategorije UFC-a između Roberta Whittakera i Yoela Romera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI