Northcutt ponovno napušta kategoriju u kojoj ne zna za poraz

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.03.2018 13:17h Autor:

Sage Northcutt

Čini se da bi Sage Northcutt mogao ponovno promijeniti težinsku kategoriju.

Mladi UFC-ov talent otkrio je za Submission Radio da mu skidanje kilograma predstavlja sve veći i veći problem te da nema namjeru više prolaziti kroz muku koju mu stvara završni dio tog procesa.

On bi tako već u svom idućem nastupu mogao ponovno preseliti u velter, a to je kategorija u kojoj pod okriljem UFC-a još uvijek ne zna za pobjedu. Podsjetimo, u njegove dvije dosadašnje posjete velteru kao nepremostive prepreke pokazali su se Bryan Barberena i Mickey Gall.

S druge strane, ‘Super’ Sage je kao sudionik lake kategorije slavio u svih pet nastupa otkako se priključio najjačoj svjetskoj MMA promociji.

“Vjerovali ili ne, zapravo se za iduću borbu mislim prebaciti u velter. U lakoj mi je iznimno teško skinuti posljednjih kilogram-dva. Gotovo pa stalno hodam okolo s manje od tri posto tjelesne masnoće i mislim da mi borba s tim posljednjim kilogramom-dva utječe na izvedbu. Iza mene je nekoliko zaista teških procesa skidanja kilograma, a nakon par godina u UFC-u su mi i porasli mišići. Postajem i nešto viši te sam sve jači i jači. Vidjet ćemo još koji je plan, ali vjerujem da je to prelazak u velter”, poručio je Northcutt.

Talentirani 22-godišnjak ne dopušta da ga dva ranije spomenuta poraza koče pri donošenju ove odluke. Štoviše, on prvi neuspjeh pravda time da je u posljednji trenutak promijenio protivnika i kategoriju. Tada je već, kako sam kaže, skidanjem došao do 160 (lb) kada mu je UFC javio da se Andrew Holbrook ozlijedio te da u meč uskače Barberena s kojim se u konačnici borio u velteru. Poraz od Galla, opravdao je pak činjenicom da je to bio meč u koji je ušao bez punog trening kampa jer je u tom razdoblju bio dosta posvećen školovanju.

Northcutta smo posljednji put gledali prije dva tjedna kada je u Teksasu sudačkom odlukom svladao Thibaulta Goutija. Njegov profesionalni omjer u ovim trenucima broji 10 pobjeda i dva poraza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI