Northcutt će biti spreman za Galla u prosincu: Borio se samo s početnicima, mogu ga završiti na nogama i na podu

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.09.2016 16:37h Autor:

Sage Northcutt & Micky Gall

Porazivši kečersku supezvijezdu i MMA debitanta, Phila “CM Punk” Brooksa, u svojoj trećoj profesionalnoj borbi Mickey Gall je za mikrofonom brzo izazvao najmlađeg UFC borca, popularnog Sagea Northcutta (8-1). Northcutt je zainteresian za borbu, ali zbog oporavka od stafilokokne infekcije neće biti spreman za predloženi UFC 205 u New Yorku. Ipak, “Super Sage” računa na povratak do kraja godine.

“Još uvijek ništa nije službeno potvrđeno, no u pregovorima sam s UFC-om i kako stvari stoje vjerojatno ću biti spreman u prosincu“, otkrio je Northcutt na MMA Houru.

Gall je, baš poput Northcutta, u organizaciju došao preko “Looking for a Fight” reality emisije gdje ga je predsjednik kompanije nakon prve profesionalne borbe angažirao da bude bude protivnik “CM Punku”, uz uvjet da pobijedi u još jednoj borbi, što je napravio porazivši Mikea Jacksona u veljači. Iako je u borbama izgledao impresivno i sve protivnike završio gušenjem s leđa, Northcutt je istaknuo kako se Gall do sada zapravo borio isključivo s početnicima.

“Gledajući njegov posljednji nastup, ali i dva protivnika prije, doveli su borce koji imaju MMA omjer 0-0. Nemaju profesionali, čak ni amaterski skor, znači uopće se nisu borili, a mislim da imaju skoro pa 40 godina. To je gotovo kao da se borite s nečijim tatom koji je malo trenirao za borbu. No definitivno je bilo zanimljivo to gledati.”

Northcutt je u UFC došao s omjerom 5-0, te je brzo upisao dvije pobjede u organizaciji da bi u siječnju doživio prvi poraz od Briana Barberene. Vratio se na UFC-u 200 u srpnju kada je porazio finalista TUF Latin America 2 serijala, Enriquea Marina. Stoga, iako mu je tek 20 godina Northcutt vjeruje da je sa svojim iskustvom i vještinama ipak preveliki zalogaj za Galla.

“Sve što mogu reći jest da vjerujem kako sam bolji od njega u grapplingu, i vjerujem da sam bolji u stojci. Ako ga želim nokautirati vjerujem da to mogu napraviti. Ako ga želim srušiti i prisiliti na predaju vjerujem da sam to također sposoban.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI