Norman Parke: U Brazilu se boriš i protiv sudaca

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.03.2014 11:42h Autor:

Norman Parke

Norman Parke je, na prošlom UFC-u eventu u Brazilu, odradio borbu protiv Leonarda Santosa, koja je na kraju završila neodlučeno, ponajviše zbog boda koji je sudac oduzeo irskom borcu radi hvatanja protivnikovih hlačica, bez da prije toga nije bio upozoren. Parke razumije da je to tako u Brazilu i da je trebao tražiti pobjedu prekidom.

"Odluka je bila kontroverzna, ali u startu mi je bilo jasno da, kada se borim u Brazilu, trebam se boriti i protiv publike i protiv sudaca. Bilo mi je jasno da neće biti lagano dobiti borbu odlukom, trebao sam više ići prema završetku borbe, no to nisam uspio, pa mogu na kraju biti i sretan što nisam poražen", rekao je Parke.

Sudac je oduzeo Parkeu bod nakon hvatanja protivnikovih hlačica, bez da ga je prije toga upozorio, što bi trebala biti praksa u borbama. S tim bodom Parke bi dobio ovu borbu, za koju ipak kaže: "Ova borba je bila pomalo dosadna, posebno u usporedbi s ostalim borbama tog dana, veliki broj njih je završio u prvoj rundi. Pogađao sam dobre udarce, no to nije imalo previše efekta i nažalost nisam uspio dovesti protivnika u priliku da ga završim. Teško se boriti protiv takvog borca koji se drži malo defenzivnije, probao sam napasti, učiniti borbu zanimljivijom za fanove, no bez uspjeha."

Parke (19-2-1, 3-0-1 u UFC-u) je tako još uvijek neporažen u UFC-u i već gleda prema svojoj idućoj borbi, koju bi volio odraditi na američkom tlu ili u Dublinu, koji možda dolazi ipak prerano. "Nadam se da će mi UFC za idući nastup dati nekog protivnika tipa Joe Lauzon ili Michael Johnson, odnosno borca koji voli otvorenu borbu, koji ide prema naprijed i na taj način bi mogli pružiti uistinu zanimljiv meč. Također, ne bih imao ništa protiv niti nekog iskusnog borca koji je već dugo ovdje. Mislim da sam spreman za stepenicu višu i volio bih to dokazati", rekao je 'Stormin'.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI