Norman Parke: Neću dozvoliti da mi suci opet kroje sudbinu

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.05.2015 13:08h Autor:

Norman Parke

Norman Parke je ponovno u Brazilu, odakle se posljednji put nije vratio s lijepim uspomenama. No, ovog puta ne misli dozvoliti sucima da donose odluku, nego Francisca Trinalda namjerava savladati prekidom.

Nije Parkeu bilo lako na ovim pripremama. Cijeli program je bio osmišljen za borbu protiv Gilberta Burnsa, no nakon njegove ozljede uskočio je Francisco Trinalda, stilom potpuno drugačiji borac. Parke nije ni trenutka razmišljao o otkazivanju borbe.

"Već tijekom priprema sam čuo da je Burns ozlijeđen i bio sam spreman na promjenu protivnika. Želio sam ostati na glavnom programu i prihvatio sam borbu protiv Trinalda, koji je odličan borac i vrijedan te borbe. On dolazi odraditi dobru borbu, ja sam spreman i vjerujem da ćemo se dobro potući", najavio je ovu borbu

A iako je Burns jedan od najperspektivnijih brazilskih boraca, Irac misli da je dobio težeg protivnika, nego što bi to bio talentirani grappler. Vjeruje da je tu presudno Trinaldovo iskustvo:

"Kompletniji je borac od Burnsa, pa iz tog razloga mislim i da je teži protivnik. Burns je prije svega grappler, dok je Trinaldo snažan te bivši kickboks prvak. Raznovrsniji je i iz tog razloga je višestruko opasniji. No to nije važno, ja se trebam boriti protiv svakoga koga mi namijene."

Trinaldov menadžer je izjavio da je UFC teško mogao pronaći lakšeg protivnika nego što je to Parke. Njega to nije potpuno razljutilo, smatra da nije bitno što tko govori, nego što će prikazati u kavez:

"Svaki borac ima pravo na svoje mišljenje. On je star borac pred krajem svoje karijere i moram poštovati njegovo iskustvo. No, gledao sam njegovu borbu protiv Gleisona Tibaua, gdje ga je Gleison potpuno uništio, a ja sam bolestan odradio neizvjesnu borbu protiv Gleisona i već to mi dovoljno govori."

A posljednji put u Brazilu je odradio neodlučenu borbu protiv Leonarda Santosa. Inače je to trebala biti uvjerljiva Parkeova pobjeda, ali oduzet mu je bod zbog držanja za protivnikove hlačice te je završilo većinskom neodlučenom odlukom.

"Ovog puta neću dozvoliti da suci kroje moje sudbinu. Znam da sam prošli puta uhvatio hlačice, ali trebao sam dobiti samo opomenu. On je dva puta uhvatio ogradu, pa mu nije oduzeto ništa. Moj je posao odraditi posao tako da suci ne moraju davati svoj sud", otkrio je svoj plan te još na kraju dodao što će mu ovog puta biti olakšavajuća činjenica. Naime, u svojoj posljednjoj borbi je, neizvjesnom odlukom sudaca, poražen od Gleisona Tibaua.

"Doživio sam svoj prvi poraz u UFC-u, pa više nemam taj pritisak, čak se osjećam opuštenije. Odlazim pobijediti, ali znam i kako je doživjeti poraz, pa ne vidim tu ništa strašno. Ja sam se pripremio i ovog puta imate priliku vidjeti jednog novog Normana Parkea", dodao je još na kraju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI