Nokaut dana: Moć krošea Tonya Fergusona (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.03.2018 19:34h Autor:

Ferguson vs. Kikuno

Mjesec je dana ostalo do meča koji svi čekaju, onog između Tonya Fergusona i Khabiba Nurmagomedova. A dok to čekamo, nije se loše prisjetiti koliko jako Tony Ferguson može udariti, kroz jedan od mnogobrojnih primjera.

Primjer takve borbe je odlučio odabrati UFC i podijeliti ga na svom Youtube profilu u rubrici “nokaut tjedna”, dok će kod nas poslužiti kao nokaut dana. Riječ je o borbi iz svibnja 2014., koji je Ferguson odradio protiv Katsunorija Kikuno. Bila je to njegova druga borba nakon prvog i za sada jedinog poraza u UFC-u, protiv Michaela Johnsona te ukupno šesta borba u promociji, kojoj je pristupio kao pobjednik 13. sezone Ultimate Fightera.

Ferguson je zapravo tu bio tek u startu svog fenomenalnog pobjedničkog niza, koji je trenutno na deset trijumfa, a Kikuno je u to vrijeme bio borac u nizu od šest pobjeda. No, Ferguson je u toj borbi pokazao moć svojih kombinacija, a jedna takva završila je krošeom koji je Kikuna poslao u zemlju snova. Dogodilo se to početkom posljednje minute prve runde.

Zanimljivo, ovo je ujedno i posljednja nokaut pobjeda Tonya Fergusona, iako je i nakon toga borce rješavao udarcima. No, oni njemu većinom služe za onesposobiti protivnika i poslati ga na pod, nakon čega najčešće slijedi neko od njemu vrlo dragih tehnika gušenja. Za savladati Khabiba Nurmagomedova, 7. travnja, trebati će mu kombinacija svega što zna, uključujući ovakvu udaračku preciznost i moć.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI