Nokaut dana: Jeremy Stephens brutalnim aperkatom uspavao Rafaela Dos Anjosa (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.10.2017 14:50h Autor:

Jeremy Stephens vs. Rafael Dos Anjos

Iz kolekcije najboljih MMA nokauta, ovog puta izdvajamo jednog iz vremena najveće UFC ekspanzije. Na UFC 91 eventu susreli su se tada mladi supertalenti, Jeremy Stephens i Rafael Dos Anjos.

Riječ je o eventu održanom u studenom 2008. godine, a u pitanju je dan kada je Brock Lesnar savladao Randya Couturea, dosavši do titule UFC-ovog teškaškog prvaka. U pamćenju je ostao kao jedan od najspektakularnijih UFC evenata, gdje je čak osam od devet borbi završilo prekidom, a jedina borba koja je otišla do odluke bio je spektakl čiji su sudionici na kraju odnijeli kući bonus za borbu večeri.

Među tim borbama se sakrio duel dva mlada supertalenta. 22-godišnji Stephens je nešto više od godinu dana ranije pristigao u promociju, kao borac koji je profesionalac postao već s 18 godina. Do tada je upisao po dvije pobjede i dva poraza. Čekao ga je dvije godine stariji brazilskih debitant, Rafael Dos Anjos. On je u promociju stigao na nizu od devet pobjeda i s reputacijom fantastičnog grapplera.

Njih dvojica prvo su odradili dvije runde prepune akcije u kojoj su obojica prezentirali ono što rade najbolje, Dos Anjos svoje umijeće na parteru, dok je Stephens pokazao koliko je brz i koliko jako zna udariti. Ipak, odluka je došla u trećoj, u kojoj je Stephens došao do druge od svojih šest UFC pobjeda nokautom. Presudio je nevjerojatno eksplozivan i snažan aperkat, koji je Stephensu donio i prvi od njegovih dosadašnjih osam bonusa.

Obojica su i dan danas članovi UFC-a. Dos Anjos je višestruko popravio svoj stand up te je dogurao do naslova prvaka lake kategorije, a trenutno je možda i glavni kandidat za napad na velterašku titulu. Stephens je s 26 odrađenih nastupa na drugom mjestu po broju odrađenih UFC borbi, samo jednu borbu od podosta starijih boraca od njega, poput Michaela Bispinga, Tita Ortiza i Franka Mira, koji se nalaze na 27, a jedino je Bisping još aktivan. Gledajući na aktivnost te da mu je tek 31, Stephens je ozbiljan kandidat za postaviti UFC rekord koji dugo nitko neće srušiti. Šampionske ambicije za njega ipak ostaju samo snovi, iako se već godinama nalazi u vrhu lake ili perolake kategorije. Jednostavno nema ono što mu je potrebno za taj iskorak. No, uzbuđenja u njegovim borbama nikada nije nedostajalo.

Pogledajmo kako je to radio prije devet godina.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI